16 Mayıs 2014

KADER

Sana düşmediyse kor, 3 gündür yasın... Sonrasında günlük koşuşturmana devam eder küfredersin, ta ki bir sonraki yasa kadar; tabi kor senin hanene düşmediyse. Düşürmesin deriz. İnsanız, bize düşmesin isteriz. Küfürle, istekler arasında gidip gelen söylemlerin ne bu ülkeye ne de bu tür olaylara çözümü vardır hepimiz biliriz. Taş ağırdır, elini altına koymak zordur, biliriz. İsteriz ki biz söylenelim ve düzelsin dünya ama düzelmez, bunu da biliriz. Bizler analitik düşünce ile örülmüş bir toplum değiliz. Kaderciyiz, kader der geçeriz. Özünde sistemi inceleyip, sistemin tıkanıklarını bulmak çabası,eğitimi, analitik düşünceyi, insanı öncelikleyen sistemler kurmayı zorunlu kılar. Bizler bu ülkede ak ile kara arasındaki seçime her gün zorlanan ve gri de var diyenlere tekme tokat giren bir milletiz. Sonumuzu Allah hayır etsin dualarının yanına, nereden başlasak da düzelse bu sistem gibi soruları ekleyemedikçe, daha çok ölür, daha çok küfrederiz.

4 yorum:

  1. İnan hiç fark etmiyor Evren hiç.. O, kor dediğin, ne yaşanan acıları ne de yaşanacak olan acıları ifade edebilme gücüne sahip. O gücün süreci, biraz az biraz çok olarak her hane ve kişi için geçerli.. Ben ki, o "kor" dediğin acıyı zaman zaman üfleyip harlanmasını sağlayarak ARSIZ ARSIZ yaşamaya devam edebiliyorum evladını 23 yaşında kaybeden bir anne olarak.. Bu demektir ki Evren'im.. ölen öldüğüyle kalıyor.. Vah gidene.. Anlatmaya çalıştığım "zaman" ın kahpeliği bu işte.. Dilerim, sebep olanların da ciğerleri yansın.

    YanıtlaSil
  2. ÇOK GÜZEL ANLATMIŞSINIZ.TEŞEKKÜRLER

    YanıtlaSil
  3. sebep olan da ciğer olsa, yürek de olur... ikisinin olmadığı bünyede onların yerini kahpe bir kin ve ölüm alır... @gülsenvarol

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler @behçet kemal engin ama keşke bunları değil de yaşamı anlatsak, güzel olan ve olabilecek yaşamı

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...