22 Haziran 2011

Newburyport Sakini Olmak




İnsan buraya yerleşmek istiyor, hemen kafası nasıl olur ki bu iş diyor. 
Aslında sonradan farkına varıyor ki, olmayacak duaya amin diyor. 
Biz diyelim de duymayanın kulağı sağır olsun.




Bir kasabada yaşamak fikri Çeşme'yi bildim bileli hayalimdir. Ama bir kasabanın sadece tek katlı evlerden ve çitsiz bahçelerden oluşabileceğini gördüğümden beridir bu hayalde ufak bir kayma oldu. Ben artık tek ya da iki katlı evlerden ve çitsiz bahçelerden oluşan bir kasabanın sakini olmak istiyorum.






Sakinlik dedim de buralara geleli beridir yaşamak yüzümde aptal bir gülümseme...





Dertsiz tasasız, iş stresi olmadan, korna sesli trafiğe takılmadan - ki emin olun burada da trafik tıkanıyor ama ne hikmetse buradakiler trafiği korna ile açamıyor - üzerlerine oturmuş bir nezaketle gülümseyen insanların varlığı mıdır bilmem ama bir şeyler beni buraların sakini yapmaya yetti.

Düşünüyorum da belki de bütün bunlardan sonra kendi kaosuma geri döndüğümde bir gün batımı tadında olabilirim hâlâ ve ısrarla.






6 yorum:

  1. Korna çalmak yasak oralarda Sevgili Evren, ben de en çok buna şaşmıştım.Ve İstanbul'a dönüşte gürültü çok daha fazla rahatsız etmişti beni.

    YanıtlaSil
  2. newyorka doner donmez basladi korna sesleri aysema... kucuk kasabalari sevdim ben. nefes aliyor insan oralarda.

    YanıtlaSil
  3. Newburyport cok guzel bir kasabadir. Caddelerinde harika renkli cicekler, cok sevimli dukkanlari ve marinasi ile harika bir yerdir.
    Bir de Plum island var, hemen kasabanin kenarinda, oraya da gitmeni tavsiye ederim hani eger gitmemissen, sevgili Evren.

    Boyle bloglarda pek bilinmedik fakat benim pek bildigim bi yerin ismini ve fotolarini gorunce hemen yazmak istedim. Keyifli gunler dilerim.

    YanıtlaSil
  4. aslinda bostona ugrayabilsem calacaktim kapini sevgili biraz.
    bayildim newburyporta ve plum islanda. bayildim yanlis resmen asik oldum. cok sevdim cok... anlatirim ben oralari daha. oyle sevdim iste. salisbury gittik ve hatta organik pazar kurulan bir gunde de, lexingtona... hepsi birbirinden guzeldi.

    YanıtlaSil
  5. bu arada ask he zaman kazanir yazimda sozunu ettigin ciceklere yer vermeye calistim. oyle cok fotograf cektim ki... son yazimda son gun yagmurlu olan ve limandan fotrograflarla gene newburyport... diyorum ya daha ben yazarim oralardan bol bol.

    YanıtlaSil
  6. Hakikaten de oyle yazmak ve fotograf cekmek ve oralarda dolasmak harika, bu arada ben artik Boston'dan Providence'a tasindim, bu taraflara gelirsen elbette haberdar et.

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...