26 Haziran 2011

Salsam Kendimi Okyanusun Kuzey Kıyılarına


Tamam! Siz bıkmış olabilirsiniz. Ama ben sizi uyardım; dedim ki aşık oldum. Ciddiye alanınız olmuştur gülüp geçeniniz ama nafile... Öyle ya da böyle ben size bir kez daha söyleyeyim; siz benden daha çokkkkk Newburyport dinlersiniz. Nedeni basit, aşık olan düşürmez dilinden yüreğinden sevdiğini.

Newyorktayım. Son bir kaç günüm. Hayallerimin hemen hemen hepsinde o yağmurlu son günün kelebekleri. Becerebilsem de çizsem size bir bir. Kaç kelebek kanatlandı o gün içimde, kaçı gelip de kondu yüzüme bilmiyorum, bildiğim bu duyguyu çok sıklıkla yaşamadığım.


Bir meditasyon sonrası yokuştan aşağıya iniyordum ve yine bu duygu vardı içimde. Hafiftim, öyle hissediyordum, uçabilirim gibi geliyordu... denemedim.



O sabah iki gündür bizi ısıtan ve asla bunaltmayan güneşi göremeyeceğim diye mızmızlansam da son gün, son sabah diye atıvermiştim kendimi sokaklara... Uzunca yürüdüm. Uzunca düşündüm. Uzunca uçuştu kelebekelrim. Kendimi o gün daha bi' sevdim. Daha bir tutundum yüreğime. Teşekkürü sıklıkla unuttuğuma döndüm yüzümü. Gülümsedik karşılıklı.



Nerede okumuştum hatırlamıyorum. "Kötü hava koşulları yoktur, o koşullar için uygun hazırlıklar yapılmamıştır." benzeri bir şeylerdi. Hayat da böyle geldi o an, hayatın iyisi ve kötüsü yoktu. O hayat koşulları için hazırlıklı olmak vardı. Ben kendi hayat koşullarıma hazırlanmak konusunda tembel bir öğrenciyim. Her şey hazır gelince, her şey hep hazır olacakmış sanıyorsun. Oysa uyum sağlaması gereken sensin. Sen susun. Hayat bir kap.







18 yorum:

  1. bi koç kadınına aşk ne de güzel yakışır. kadın hem koç hem de evren kadar büyük bi Evrense daha çok yakışır :))

    özledik, gel artık :)

    YanıtlaSil
  2. Bak şimdi:))

    kendini salmak..

    Bir de kuzey kıyılarına...

    Kuzey!

    E sal o zaman, salınınca;)

    YanıtlaSil
  3. Özledim ama gelme, yani gel ama günlerin saat gibi geçsin...

    Tanıdıklara selam söyle...

    Bi de gelince ara...

    Pilli'yi de seviyorum, seni de :)

    Sazanus...

    YanıtlaSil
  4. "Kötü hava koşulları yoktur, o koşullar için uygun hazırlıklar yapılmamıştır." benzeri bir şeylerdi. Hayat da böyle geldi o an, hayatın iyisi ve kötüsü yoktu. O hayat koşulları için hazırlıklı olmak vardı.
    ------------------------------------------------------------
    Sanırım eskiler (erenler, evliyalar ) bu yüzden demişler; ''ölmeden önce ölünüz ''
    diye :)

    YanıtlaSil
  5. hamsssss bak sen şu aşkın evren' e yaptığına...:))

    o zaman hep aşık kalasın emi. madem uçuyorsun mutluluktan...

    YanıtlaSil
  6. Aşıklara ve NY'a selam olsun o zaman.

    Tadını çıkar Evren. Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. sazanımmm ben de seni seviyorum :))

    YanıtlaSil
  8. sevdigim sehirler vardir... mesela istanbul; tuter burnumda zaman zaman. ama pillim; newpuryport baska.

    YanıtlaSil
  9. buralarda bile konustuk, kuzey kiyilarina dedik, gitmek gerek dedik, kismet dedik. gulumsedik cok sevgili buraneros...

    YanıtlaSil
  10. deli kiz ve kocasi gelecek ama once. balkonda raki balik. sizinkiyle yarismaz ama belki de icindeki sevgi daha coktur. operim her ikinizi de...

    YanıtlaSil
  11. yavas yavas ogreniyorum sanirim tutsak. farkina variyorun duyduklarimin. eskilerden yola cikmak yenilenmek icin ne buyuk bir firsat. sevgimle.

    YanıtlaSil
  12. biliyor musun cem, askin yureginde oldugunu fark edince, yuzunde sebepsiz bir gulumseme oluyor. sonra sen hic ummadik bir zamanda ucusan kelebeklerini fark ediyorsun icinin. ask hep olsun yuregimizde... ve pazarlar cok guzeldir aslinda :)

    YanıtlaSil
  13. asiklar ayri gayri ama alirlar selamini jivago sagolasin. nyc ise selamini ilettim.
    sevgiler benden sana. saolasin...

    YanıtlaSil
  14. sukurler olsun ki sukurler olsun sufim. amin. operim yanaciklarindan.

    YanıtlaSil
  15. ala ala pilli sazani sevme yerimi burasi. sev onu. o ayri. sevilecek biri. cici bir kere. hem de yeni evli. koru kolla onu. saclarini falan tara. operim ikinizi de deli kizlar.

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...