16 Eylül 2011

YAZILANI YORDUM / 9



yazılan

sen bilmezsin yüreğimin hafızası yok benim, o nedenle dün akşam oturup düş kırıklarından bir çiçek yapıp kendime, koydum yazdığım romanın içine, bir ayraç niyetine. kendime kendimde kaldığım yeri hatırlatsın diye. uslanmaz yüreğime, s/us payı verdim bir süre. senin de dediğin gibi, onlarca yanlış beden ve defalarca sessizlikten sonra bir bildiğim olmalı mutlaka.




Yanlış nerede başlar... Nerede biter peki hiç düşündün mü? Neyin peşinden gidersin bir ilişkide, nedir peşini bıraktığın peşin peşin. Söylesene sırf güzel uyanıyorsun diye, tut ki güzel de uyuyorsun, inanır mısın bir ilişkinin geleceğine. Hayat akıp gidiyorken, karşına çıktı diye nazik bir adam, ağlar mısın bir sabah çalan müzikle. Ağladığın yanlışın mıdır? Yanlışı görüp de doğru yapacağım diye uğraştığın mı? Peki düştüğün yine ve yeniden kocaman bir yanlışlıksa... Aşksa... Gider misin peşinden?


10 yorum:

  1. Yanlışı görüp de doğru yapacağım diye uğraştığın mı?

    sorunun cevabını vereyim istedim, uğraştım kendimce de başardım en azından fiilen. ama bir de sol yanına sor dersen ömür defterimdeki hatalara bi çizik daha ekledim. aşkın peşinden gitmedim, gidemedim hiç. kimi benim yüzümden, kimi başka etmenlerden.

    aşk kırıklık demek olarak kaldı avucumda. ben her gördüğüm su birikintisine ağlar oldum artık...

    öperim seni çok :)

    YanıtlaSil
  2. ağlarım hemde nasıl.ne doğru yapacağım diye uğraştığıma ağlarım,ne de yanlışıma.öyle arada kalışıma,cesaretsizliğime,aşık diilim ben numaralarıma ağlarım.nerede bitecek peki diye sormak bile istemiyorum artık...

    YanıtlaSil
  3. Seni sevmesem seni döverim, seni saymasam bi de, iki kez döverim.

    Sonra yav Sazan beni niye okumuyor...

    Okudu, hadi bakalım...

    Geliniz şimdi buraya hanfendi ve sarılınız...

    Pilliiii'mi de öperim...

    Seni de öperim ama gelmen lazım...

    Hatta anlatamam, görmen lazım...

    YanıtlaSil
  4. aşkın peşinden gitmek gerek bu hayatta pillim. ben gittim. bugün olsun gene yine giderim. aşksız kalmasın yüreklerimiz. ben daha çok öperim :)

    YanıtlaSil
  5. bazı soruların cevapları yoktur. sormamak, zamana bırakmak gerek belki. zamanda saklı cevabı bulabilmeni dilerim.

    YanıtlaSil
  6. deli kız... ben seni severim, sen beni dövsen bile severim ve saymasan bile severim. ve gel buraya sarıl dedin diye iki kez severim. 4 böler gene severim. hoş sen dörde bölünsen canın kalmaz ama ben gene de severim.

    YanıtlaSil
  7. Ben de gölgesi etek ucunda olan kıza takıldım kaldım."Sevinç-e aşka mutluluğa mı koşuyor, korkudan kaçıyor mu yoksa?" dedim... Sana ne kadar benziyor! kemiklerine sarıldım tontini.

    YanıtlaSil
  8. "AŞK" denen kasırga, zaten hep kocaman bir yanlıştır sevgili Evren..
    Gri saçlarda kahkahaların uçuşmasına bile sebep olabilir!!! Ve ömür boyu, peşinden gittiği için değil gitmezse eğer üzülür insanoğlu!.

    YanıtlaSil
  9. can tontinim... aşktan kaçılır mı hiç... belki korkar insan büyüklüğünden, yoğunluğundan... ama kaçmaz, kaçamaz ki aşktan. aşkla koşmak dileğiyle, yüreğinden öperim can sufim.

    YanıtlaSil
  10. aşkın peşinden gitmek, aşka gitmek, aşkla gitmek... aşk dene kasırganın ortasında kalmak gerek hasretimin senfonileri, en gül kahkahalar öyle atılabilir çünkü. eksik kalmasın ne aşk ne kahkahalar...

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...