15 Temmuz 2011

Evlilik Bir Sürpriz midir?




Zaman zaman dilek tutarsın ya içinden, bazen de öylece aklından geçiveren bir cümledir ve bazen bir isyanın ortasındaki bir cümlende saklıdır ya dileğin... Tanrı'nın işi gücü yoktur, böyle zamanlarda duyar seni. Sen isyanını hatırlar dileğini unutursun... Sen aklından geçirdim zannettiğinde yüreğindendir aslında geçen ve dedim ya işte, Tanrı sen fısıldarken duyar sesini. 

Duyar ve bekler... Sen de beklemeyi bilirsen, sürprizler olur yaşamda. Sürpriz öyle büyüktür ki, ağzından çıkıverir "bak sen şu Allah'ın işine" cümlesi... Farkında değilsindir ama senin işindir o. Sen diledin diyedir. İstedin ve sabırla bekledin diyedir. Belki bir gündür... Belki koca bir ömürdür. Sen sen olmayı bıraktığın, o da kendinden vazgeçebildiği içindir olan biten ne varsa... Bir olmak derim ben buna. Ondan dileyip, Ona dönüşmektir sürprizin aslı; Aşk olmaktır bir bakıma...


10 yorum:

  1. Hayırlı olsun Evren
    İsteğin aracısız, şartsız, kuralsız olunca mutlaka ve mutlaka sana sunulmakta. Üstelik nekadar istersen o kadar. o yüzden isteğini eksiksiz dilemek gerek. Dileğin tam olsun inşaallah.AŞK OLSUN.

    YanıtlaSil
  2. Bazıları sürprizdir. Önemli olan örnekteki gibi güzel bir sürpriz olması :)) Umarım çok ama çok mutlu olurlar...

    YanıtlaSil
  3. "Siz istemeden dilinizden isteyen dileyen benim" diyor kuranda Allah. Demekki o dilemiş, sen diledim sanmışsın bir de bakmışsın oluvermiiiişşş.Hep güzel şeyler dilensin dilerim bunu da herhalde ben dilemedim!!!!!!sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. fotoğraf tam anlamıyla usta işi... ve de duygu... kaç yılda bir denk gelir öyle bir an... ve kimler farkedebilir... süper bir foto:)

    Hikaye konusunda Şaşkın'a katılıyorum... Ve hakikaten karakterleri ve gelişimi açısından best- seller bir roman, o romandan da süper bir film olur. Hatta kaleminizden ballar damlar, konunun en yakın tanığı olarak:))

    Bi de... Öle işte:))

    YanıtlaSil
  5. Amanınnn,
    yoksa yoksa ????

    :)))

    gerçekten mi?

    YanıtlaSil
  6. Aşk olsun tutsak... dileğini yüreğime koydum. o dile getirir dilinin döndüğünce.

    YanıtlaSil
  7. dilerim şuşum... dilerim çok mutlu olurlar.

    YanıtlaSil
  8. bilmem ki sufim... bugün okudum "bir kader varmış, bir de keder" benimki nedense hep kedere çıkıyor.

    YanıtlaSil
  9. saol buraneros... bazen görüyor işte gönül gözüm. bu fotoğrafı ben de çok severim.

    bi de nasıl yani ;)

    YanıtlaSil
  10. belki efsam... belli mi olur ;)

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...