22 Kasım 2010

İyiyim



Ben iyiyim. Bir yolculuğun içinde süzülen sessiz bir gemiyim bazen ve bazen çoşkun bir ırmak içim. Susmuyor ki kalemim, bu dünyada değil belki ama akıyor yine derinlerim. 

Sessiz neden kalır insan hiç düşündünüz mü? Ben düşünmekten fazlasını yaptım aslında, sessiz kaldım ve gene de yetmedi sessiz kalmayı isteyen bir insanı anlamama.

Çağırıyorsunuz beni. Öyle güzel ki insanın çağrılışı, tepkisiz kalamıyor. Ah o ego yok mu, nasıl da şımarıyor arsızca. Sessizleşen dili çözülüveriyor. Hiç durmadan konuşup duran şişkin egodan daha kötüsü var mıdır acaba?

Geçerken sokaklarınızdan, fısıldıyorum adınızı yüksek sesle. Bir iz bırakıyorum kendimden geriye. Öpüp okşuyorum kelimelerinizi teker teker. Seviyorum bende kalan izlerinizi. Özlenmiyor mu sandınız siz kendinizi. Nasıl da tütüyor sıcak yürekleriniz bir bilseniz yüreğimde...

Gitmek söz konusu olduğunda, yani giden kendi olunca haklı oluyor da, bir başkasında aynı davranışı görünce burkuluyor insan  bir parça. Ne yaptım ki şimdi ben sana diye soruyorsunuz ister istemez, siz değil de egonuz tabi. Dünyanın merkezinde(siniz) ya... Neyse, bunlar benim dertlerim.

Ben dertlerimle de iyi olmayı öğrendim. İyi olmak için çok şeye ihtiyacım olmadığını da öğrendim. Öğrendim ki, hiçbir şeyle de mutlu olabiliyormuş insan ve mutsuz karşılığında. Beklentilerdir duyguları dalgalandıran, diyor bana. O zaman mı anlıyorum 'şimdimi' kaybettim ben. 

Dışında bırakılmış bir geçmişe ve içinde olamayacağım bir geleceğe tutunmuş giderken, koşmaktan tükenen nefesimin bile farkına varamamışım, çok geç olmadan anlamamı sağladı: Nefes ol, dedi kendine. Kendine nefes ol. 

Bu sabah nefes alıp nefes verdim. Sadece nefes alıp nefes verdim. Nefes oldum kendime, kendi nefesimi dinledim. Derindi ve sakin... kapadım gözlerini bir süre, henüz beklemeyi ve sabrı öğrenemedim. Ama o kadarı bile yetti nefes alıp vermeme. Şimdimi buldum. Şimdimde durdum bir süre.

1-2 nefes al... 3-4-5-6-7 ve 8 nefes ver. Haydi şimdi sen de nefes al, ve nefes ver. Unutma! 1-2- nefes al... 3-4-5-6-7 ve 8 nefes ver. Nefes ol kendine. Derin ve sakin. Sonra kendini dinle ve gülümse. Sesin ne kadar da güzel değil mi? Ne kadar derin ve sakin.



27 yorum:

  1. biliyordum.. hasretime dayanamayacağını biliyordum :PP

    YanıtlaSil
  2. unuttun mu solakım ben. sol yanımda durur kalemim, sen sol yanında durursun yüreğimin...

    YanıtlaSil
  3. sevdiğim birinin nefes alışı güzel :)

    YanıtlaSil
  4. ben de solakım.. o yüzden işteee.. o yüzden.. anladın mı..

    YanıtlaSil
  5. sevdiğim birinin o nefesi duyuşu ne güzel pillim.

    YanıtlaSil
  6. anladım üryanım, anladım hem de fena halde anladım...

    YanıtlaSil
  7. duyurmak mühimdi sanırım :) bugün de kendimi ilk kez güneşe çıkartılmış Nazım gibi hissediyorum.

    YanıtlaSil
  8. nasıl bi duygudur bilirim pillim. günün pazar olması da gerekmez üstelik.

    YanıtlaSil
  9. dimi ama, buna da şükür :)

    YanıtlaSil
  10. Gelmekle çok iyi yaptınız Evren.İyi ki varsın ve paylaşıyorsun.

    YanıtlaSil
  11. ee demedim mi ben sana buralardayım diye gereksizim...

    YanıtlaSil
  12. bir kahve içimlik uğradım jivago eski dostlara, hem haberlerini alayım istedim hem de haber vereyim ben iyiyim...

    YanıtlaSil
  13. tam bulmuşken kaybetmiştim seni,eski yazılarınla yetinirken geri dönersin diye umuyordum.1,2,3 nefes aldım,henüz nefes olmayı öğrenemesem de.

    YanıtlaSil
  14. Bazen birlikte nefes aldığını da hissetmek istiyor ama insan.

    İyi ve burada ol Evrenim...

    YanıtlaSil
  15. yeni eski ne fark eder ki, ne zaman yazıldığı değil ne zaman okunduğudur belki de eskiliği ya da yeniliği değil mi kara kitap...

    YanıtlaSil
  16. istiyor tabi ki sokak kedisi ama zaten birlikte nefes alıp verdiğini idrak edince, istemiyorsun artık. sadece nefes alıp veriyorsun sessizce.

    YanıtlaSil
  17. Eğer bir geriye dönüş yazısı ise bu yazınız gerçekten muhteşem bir dönüş...

    YanıtlaSil
  18. peki ya sadece buradayım ve iyiyim yazısı ise nihansu ;)

    YanıtlaSil
  19. Sayende gülümsüyorum...Hoşgeldin dünyana ve tekrar hoşgeldin dünyama:)

    YanıtlaSil
  20. ama sevgili masal ben hep dünyamdayım ki zaten ve senin de dünyanda. merak ediyorsun beni diye iyiyim demek istedim sadece. merak etme iyiyim ve sen de iyi kal demek istedim. gülümse hep.

    YanıtlaSil
  21. Evrenim seni çağıran sesimi(zi) duydun sanki!içten içe bekliyordum!geldin ya yeniden:) o güzel yüreğinin aydınlattığı dünyanla, dünyalarımıza dokunuşların yok mu ya! o gitmeler, gelmeler hep oluyor bu hayatın içinde!

    hoşgeldin yeniden:)
    özlemle öptüm kaleminden ve yüreğinden süzülüp yüreğime değen duygu yüklü kelimelerinden...

    YanıtlaSil
  22. arada gerekiyor durmak ve kendini dinlemek..güzelmiş ayrıca nefesinde kendini bulmak.iyi olduğunu bilelim bu aralar yeter.ama fazlasına yürek dayanmaz.Evren'cim ol buralarda, gözümüzün önünde,kelimelerinle de yüreğimizde..

    YanıtlaSil
  23. ama esmir ağlatmasana sen beni. ben yaşlı ve duygusal bir kadınım. öperim seni yüreğinden. iyiyim dedim merak eden dostlara. iyiyim, merak etmeyin. bu dünya benim ya, aslında gitmiyorum bir yere e haliyle gitmeyince geri de dönmüyorum. buradayım işte. :)

    YanıtlaSil
  24. ayşegül ama siz teker teker gelseniz ya bu gece üzerime. bu dünya benim. nereye giderim. nereden gelirim. dönüyorum işte, durduğumu sandığım her zaman dönüyor dünyam kendi halinde.

    YanıtlaSil
  25. Evrencim iyi ki varsın.Burada her daim olduğunu ve iyi olduğunu bilmek çok güzel.Umarım her zaman mutlu ve sağlıklı olursun.sana bu güzel yazıları yazdıran yüreğinden öpüyorumçilham meleklerin her daim yanıbaşında olsun.seni seviyoruz.

    YanıtlaSil
  26. ilham perim, meleğim ve yüreği hep O oldu kamikaze... görebildiğim için, yazabildiğim için ben de mutluyum. yüreklerimiz hiç susmasın. öpüyorum sevgiyle...

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...