14 Mart 2012

Saat Beş Mektupları - IV





Canım Evren,

Bu aralar çok gergin, hayata karşı öfkeli ve kırgınsın... Ne oldu ki, bunu seçen sendin. İstedin, yaparım dedin, ben hallerim dedin, tamam dedin, peki dedin. Hayır, nereden çıktı şimdi. Yetti artık, da neyin nesi... Çok veriyorsun diye, çok alacaksın diye bir kural yok. Biliyorum, senin de çok bi'şey istediğin yok. Sadece birazcık senden yana olsun istiyorsun hayat... Kendini şımartmayı öğrenmiştin ya... Ne oldu, yetmiyor musun kendin kendine... Hem nedir derdin, sen istedin, senin oldu. Şimdi mi aklın başına geldi. Seni bazen anlamakta ben bile zorlanırken, bir başkasının seni anlamasını nasıl beklersin. 

Beklenti... Yine ele geçirdi değil mi seni... Biraz sakinleş, biraz uzaklaş, biraz dışarıdan bak kendine... Kibre giden bir yol seninkisi... Hazır yol çatallaşmışken otur bir taşın üzerine, uzaktan bir bak kendine. Seviyor musun bu halini... Onaylıyor musun... Bir başkası senin yerinde olsa, yaptıklarını yapsa... Bence de onaylamazdın, bence de aklını başına devşir derdin, bence de bir parça soğurdun ondan...

Belli ki günlerdir, erkenden yatmanın ama uyuyamamanın, gördüğün rüyalardan sonraki huzursuzluğunun ve sabahları yağan yağmura çemkirmenin sana anlatmak istediğine kapadın kulaklarını. Ama aç... Kendi kendine dürüst ol. Kendini dinle... Kendine artık bir çeki düzen ver. Senin herkesten beklentin varsa, ki var biliyorum, benim de senden beklentim bu. Kendine dürüst ol. Beklentilerinden arın. Yalın bir evren ol... Yalın ve önce kendine dürüst!


Senin,
xxx


Kısa Not: Seni seviyorum. Hep.


4 yorum:

  1. Ya da sevgili Evren otur bana yaz... tıpkı kendine yazar gibi.. hatta küfür et.. cevabI hiç gecikmez merak etme.. a-aaa bir de bakarsın kendine cevap vermişsin sanarsın benim yazdıklarımı okurken.. Ah... ilâhi çocuk!!! bu çemkirmelerin ilk mi?... bu uykusuz geceler yeni mi??? DEĞİL!.. kaçıncı tekrar diye sormama gerek bile görmüyorum.. sen diğer bölümlerde de ne kadar haklıysan yine o kadar haklısın ya da ne kadar hatalıysan yine aynı hataları işledin.. çünki bu sensin... sev onu Evren.. o yari deli yarı mecnun ÇOK akıllı Evren'i sev..ve hiç değişme :))) SENİ SEVMEYEN ÖLSÜN!!!

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel yazmışsın... Bu reçeteyi uygularsa hiçbişeyciği kalmaz kimsenin :) Ama o kadar kolay da geçmez acısı...

    YanıtlaSil
  3. olmaz sana yazmam, sen kızarsın bana :) öperim seni ben. kucaklarım. sen anlarsın halimi :) bi de kimsecikler ölmese, herkes sevse insanı, insanca olanı... ne güzel olurdu yaşamak değil mi hasretimin senfonisi...

    YanıtlaSil
  4. teşekkür ederim gürhan... bazı reçeteler sadece yazılsa da yetiyor insana...

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...