18 Haziran 2010

Yanık Bir Hasretsin Sen, Kokusu Burnumda Tüten


Ben seni, eski türk filmleri aşkları tadında sevdim.
Ben, seni çok sevdim. *







Bir sabah, sesini hep duyduğunuz ama adını bilmediğiniz bir kadın karşılar sizi; uzun zamandır gitmediğiniz bir yolun köşe başında: Yüreğinizden geçendir karşınıza çıkıveren. Siz, o sesin peşine takılır, kendi yoluna çevirirsiniz yüreğinizi, yüreğiniz, sızlar. O yolda, bir yüreğin öylece sızım sızım sızlayarak ilerlemesi ancak bir aşkla açıklanabilir. Ancak; aşkla atan bir yürek anlar o sızıyı, ancak o zaman dönüşür yanık bir hasrete, ve ancak o zaman burnunuzda tüter kokusu.


Gelecektin gelmez oldun
Halimi hiç sormaz oldun
Yaralarımı sarmaz oldun
Yokluğunla soldu gönlüm

Dilerim bu haftasonu güller açsın gönüllerinizde, geleceklerinizin de yolu açık olsun dilerim. Dilerim ki, sarılacak yaralarınız kalmasın ve halinizi hatrınızı soranlarınız çok olsun.

Beni soracak olursanız, iyiyim. Haber geldi, dağın başını duman almış, bir gidip bakayım. Gelirim gene. Sevgi büyütün bu haftasonu da yüreklerinizde; aşk dolsun hücrelerinize.



* Buradaki sevmek hali, geçmiş bir zamanı değil, zamansızlığı ifade etmektedir. Sevmenin, sonsuzluğuna inandığımdan, zamansız da olduğuna inanırım. 'Sevdim', 'hep seveceğim' diye karşılık bulur benim yüreğimde. ve  hep sever yüreğim, ilk günkü gibi; heyecanla, çoşkuyla... İlk defa sever, ilk defa sevilirmiş gibi...



12 yorum:

  1. Keşke herkes senin gibi sevebilse evrencim. Keşke gün olup "Seni Seviyorum" diyen insanların di'li geçmişle kurulmuş cümlelerinde 3. tekil şahsa düşmemiş olsak... Seni seviyorum' lar Seni sevdim' e hiç dönüşmese.

    YanıtlaSil
  2. bence acı olanı 'seni sevmiştim'i duymak. çünkü, artık sevmiyorum bir kesinlik kazanır, hikayedir anlatılan. oysa ben 'seni sevdim'; 'ben seni sevdim, o tanıştığımız ilk gün ve hala seviyorum ve hep seveceğim' der karşıdakine. zamansız ve sonsuzdur yani. yürektedir. karşıdakinin sevme haliyle bir bağı yoktur. seni sevdim diyen, herşeye rağmen sever, karşıdaki artık bilmse de sevmeye devam eder.

    seni seviyorum, şimdidedir. yarını belirsizdir. yarın sevme hali değişebilir. artık sevmeye bilir, sevme hali, seni seviyorumda, karşıdaki ile bağlantılıdır. onun sevmeme halinde, senin de kahrolma ve sevgini nefrete dönüştürme riski taşır.

    oysa sevmek, dedim ya, sonsuzluktur. bir kere seversen, sevdim dersin, dolu dolu. ben seni çok sevdim.

    sabah sabah ne çok konuştum değil mi elif :)

    YanıtlaSil
  3. Olur mu Evrencim. Ne kadar iyi geldi şu yazdıkların bir bilsen. Sanırım bende seni sevdim ve seni sevmiştim aynı yankıyı yapıyor. Ben öyle hissediyorum. Ben biten durumlarda bile seni seviyorum diyorum. Kocaman harflerle SENİ SEVİYORUM. Gariplik bende sanırım :)

    YanıtlaSil
  4. Yüreğin kocaman ya senin, düşlerin de portakal rengi. eminim seni seven adamlar gururla söylüyordur bunu: "onu sevdim ben, çok sevdim..." diye...

    YanıtlaSil
  5. Sabah sabah zaten karısık olan duygularım darmadagın oldu..

    tesekkür ederiz bu güzel paylasımın ve dogruladıgım satırların icin..

    YanıtlaSil
  6. onlar söylüyor mu bilmem ama elif gizem, hep hepsini çok sevdim. iyi ki... :)

    YanıtlaSil
  7. her sevmek farklıdır ya elif, her sevme cümlesi ve her sevme davranışı ve her ifade edişi. nasıl ifade ettiğimiz değil belki, hissedip hissetmediğimiz ve hissettirip hissettiremediğimizdir önemli olan.
    hani derleyr ya, ne söylediğimiz değil nasıl söylediğimizdir önemli olan.

    YanıtlaSil
  8. sevgili kupa kızı, bazen dağılmak, toparlanmaktır aslında değil mi... bir kere daha bak kendine, belki dağıldım dediğin şey kast eettiğin gibi değildir :) sevgiyle...

    YanıtlaSil
  9. Hissederek söylüyorsun Evrencim de, hislerini açıklamaktan korkan bir insan oluyor karşında bazen. Bir sürü şeyin arkasına sığınıyor. Hissediyor ama söylemiyor. Zorlukla çıkıyor ağzından bazen iki kelime. Sende kalan bir kafa karışıklığı oluyor. Tüm dünyanı alt üst ediyor. Neyse böyle işte. Çıkamadım işin içinden. Anlatamıyorum da... :)

    YanıtlaSil
  10. beklentilerimiz, hayal kırıklıkları ile dolu elif. belki onlardan kurtulmak gerek. beklememeyi öğrenmek. söylemek kadar kolay değil biliyorum, tecrübeyle sabit :)))

    YanıtlaSil
  11. Kesinlikle beklememek lazım ama hangimiz yapabiliyoruz ki Evrencim? Bekliyosun yani, kalbine söz geçmiyorsunki, bir gün diyorsun sabret elif olacak. Hadi diyelim ki oldu. Zorla elde etmişsin hissi yaratıyor bu seferde. Sen bir başkasından bir şeyler beklerken bir bakıyorsunki başka biriside senden bir şey bekler durumda. Çık işin içinden çıkabilirsen. Arap saçı oluyor her şey yahu :)

    YanıtlaSil
  12. Bizim sevginin bu halinden vazgeçmemiz gerekmez mi?

    Ben seni sevdim Evren ve bir ar ben, bi adamı çok sevdim...

    İyi hatasonları...

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...