28 Aralık 2010

Üzerine Yürek Pulu Konulan Mektuplar - ilk beş



Sevgili A.,

sen küçük bir kız çocuğusun benim için. küçük ve kırılgan. yüreğinden çıkıp, büyük kelimelerin döküldüğü; bir kız çocuğunun az önce bitirdiği pamuk şekerden arta kalan, pembe dudakların var senin. bir kaç kare fotoğrafın hariç bilmediğim yüz çizgilerinde saklı bir kıvılcım sonsuz sevgin ve belki de yüreğinde her daim kor bir ateşle pervane dönüyorsun, ben çoşkunu her gördüğümde, yanmaya hazır bir avuç umut görüyorum gözlerinde. yeni yıla yüklediğin yeni umutların var biliyorum ve evet, geçen yıllardan kalan kırgınlıklarını yükledin gene cılız omuzlarına. oysa sen o kırıkları silkelemelisin omuzlarından ve yürümelisin yolunda. hayat bir puzzle gibi olsa da, bazen bir parçasını kaybetsen de, devam etmelisin "sen" olan tablona. inanmalısın bir melek tarafından herkesin kutsanamayacağına ve küçüğüm, sen bir melek tarafından kutsandığın için bu kadar güzel ve özelsin. öperim yüreğini, kocaman sarılırım, hep.



Sevgili B.,

sen benim için huzur dolu toprakların, keşfedilmemiş derinliklerisin. ilk karşıma çıktığın vakit huzur uzağımdaydı ve ben seni okudukça, tanıdıkça ve sevdikçe, her kelimende yaklaştım kendime. sen bilmezsin belki ve evet bilmezsin aslında ama belki hissedersin diye söylüyorum, seni seviyorum. sende gördüğüm kendimi, ettiğim duada bulduğun naifliği seviyorum. insanın hiç karşılaşmadan sevebileceğine dair çok kanıt sundu 2010 bana, sen onlardan birisin ve iyi ki varsın. yeni yılda senden, çocuklarından ve yaşamdan öğrenecek ne çok şeyimiz olacak. sen bir ayna gibi yansıtacaksın. yansıman yanıltmayacak, biliyorum, biliyorum çünkü her yansıma kanıtlar sendeki beni bana. sevgimle, hep.



Sevgili C. ya da Ç.,

gereksiz kelimelerin gereksiz anlarla buluşup, gerekli yürek notalarına çarpmak gibi bir derdi vardır çoğu zaman ve insan bazen o çarpmadaki sarsıntıda bulur gerçek ritmini. bilmem sana olur mu, bilmem sen hisseder misin ama bazen hiç farkında olmadan iyi geliveririz birilerine. senin karamsarlığında bir ışık var, bilmem sen görür müsün, bilmem seni ısıtır mı, ama ben hep görüyorum ve her gördüğümde içimi kaplayan bir sıcaklığın keyfine varıyorum. insan yazmaya ve okumaya başladığında kafasında karakterler yaratıyor ve ne ilginçtir ki bu karakterle hiç de gerçek hayattan olmuyor. zaten, bazen düşünüyorum da gerçek karakterler de bu kadar sevilesi olmuyor... masalsı bir yıl değildi 2010 senin için, ve büyük ihtimalle 2011de olmayacak ama içinin daha huzurlu, sabahlarının daha aydınlık ve yarınlara dair daha umutla bakacağın anların çoğalacak. ben öyle diliyorum, senin için, kendim için ve sevdiklerim için. umutla, hep.



Sevgili D.,

şimdi ben ... koyup gitsem, sadece üç nokta. bir soru işareti kalır mı benden, görünmeyen ama cevabı bilinen. yazmak istedim sana, üç noktayı görünce. bir de sevdim seni, susmak demeni ve ihanet dediğini. ama en çok hüznünü. oysa biliyorum sana gülmek yakışıyor, öyle kırılgan bir gülüş ki, bir yanı hep hüzün kokuyor. özlemişim seni, kelimelerini, sesini. duydum bu sabah. sonra koştum geldim. lâl niye hiç gitmiyor bende. bu aralar lâl gibi kelimelerin, üryan olsan da susuyorsun işte. sana, yeni yılda, yüreğince mutluluk, yaşadığınca huzur, hissettiğince sevinç dilerim. hüznünü bırakacağın engin bir aşk ve güveneceğin güçlendiren bir omuz. mert yürekli kadınlığını sevsin senin. hoyratlığını dokunmanın ve hissetmenin dibini görsün sende. öyle anlasın seni, öyle baksın, öyle görsün. her sabah uyandığında şükredecek bir seni olduğu için öylesine sevsin seni.

gülümsüyorum, hep...


Sevgili E.,

nasıl da bazen hiç olmadık bir zamanda çıkıveriyor değil mi sımsıcak bir iyi ki yüreğimizden, nasıl da buluveriyor karşısındaki kocaman yüreği. karanlığın ortasında parlayan yıldız kelimelerin sahibi güzel kadın, gülüşüne saklanan yarımını bulacağın bir yarın olsun 2011 sana. seni her okuduğumda saklıda kalan sevdanın derinlerinde kayboluyorum, ve her okuduğumda karamsarlığa kapılan yüreğini alıp çıkarmak istiyorum, senin gök/yüzün güzel çünkü. bunun için bile arasıra şımarmak yakışır elbette sana. lütfen, için gibi sıcak olsun dışın da. kar değildir ki dışını üşüten, kar yağdığında bir elin olmamasıdır elini ısıtacak... içinin sıcaklığının yayılacağı bir yürek diliyorum sana. senin için, sana, sende atacak bir yürek.

iyi ki, hep...







Görsel

18 yorum:

  1. :) bayıldım bunlara. Çok güzel bir yazı dizisi olacak eminim.

    YanıtlaSil
  2. ben ağladım ama..

    şu sevgili A : sanki benim ,yok yok kesin benim o ..

    ah yüreği güzel kadın ,bazen insan uzakta aramamlı en yakında duruyor işte..Sen benim eksik yanı tamamlayacaksın biliyorum ..Hem ben genç ve deli bir annem olsun istiyorum :))

    Seni Seviyorum

    YanıtlaSil
  3. Çok güzeldi...

    İçimde hissettim hepsini :)

    Bunları okurken Sevgili; AliUral/Posta kutusundaki mızıka ve Mehmet Şamil/Posta kodu aşk'ı hatırladım bir daha sevdim...

    YanıtlaSil
  4. D., seni ne kadar seviyor biliyor musun sen..
    Hani o, kim olduğumu bile bilmeden,LâL zamanlarımda, sırf yazdığım bir yazı yüzünden, telefonum bu..., ne zaman istersen burdayım dediğin gün var ya, o günden beri, orda bir yerde olduğunu hep bildiğimsin sen..

    Bir gün gidersen, gitmeden önce haber var olur mu demiştim.. Gitmem demiştin.. Gitmedin.. Gitmedim..
    Gittiğim her yerden, gelip seslendiğim güzel kadın, beni erkek seni zaman zaman aşık olduğum kadın sandıkları güzel kadın ;
    biliyorum..
    Çok şanslı olduğumu biliyorum..
    Çünkü benim, dünya güzeli bir SENİM var..


    Seni seviyorum Kadın..
    çok seviyorum..

    YanıtlaSil
  5. Bütün bunları sana hissettirenlere imrendim, şu satırları yüreklere ulaştıran büyülü parmaklarına özendim. Yüreğim ıpılık gidiyorum tekrar dönmek üzere...
    Mutluluk hep yanıbaşında olsun...

    YanıtlaSil
  6. hepsi birbirinden özel ve güzel olmuş canım, yüreğine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Hepsini de çok begendim.Çok sıcak ve içten cümlelerin aynı senin gibide sevecen...
    Kocaman öpüyorum seni
    mutlu yıllar...

    YanıtlaSil
  8. bu çzgün fikirli yazılarını seviyorum en çok bu güzel kurgularını :)) seni de seviyorum deli kadın , hep birlikte inşallah :)

    YanıtlaSil
  9. olacak sanki efsam, okuyup da görelim ;)

    YanıtlaSil
  10. ben de seni seviyorum ateşim. ağlama ama. annenin genç ve deli olanından kaç bence sen ya da bir iyice yanaş ki öpüp koklasın seni doya doya :)

    YanıtlaSil
  11. Ali Uralı geçen gün parpali duyurmuştu bana en kısa zamanda alınıp eklenecek yüreğe kelimeleri. çok teşekkür ederim derkenar, mektuplar bazen bir kişiye bazen bilinmeyene ve bazen kendime yazılıyor aslında. fikir hoşuma gitmişti sadece.

    YanıtlaSil
  12. biliyorum kadın, biliyorum ve bunu bir kahve kokusunda bir kere daha duyabileyi diliyorum. balkonda yerin her daim hazır. kahvense her dem taze.

    YanıtlaSil
  13. bu mektuplar içinde sen de varsın aysema, senin büyülü parmakların yanında benimkiler de. ve hep mutluluk var yanıbaşımızda iyi ki,
    sevgi yağmurları eksik olmasın yüreğimizden. öperim.

    YanıtlaSil
  14. nilayım yazıyorum aklımda her biriniz, teşekkür ederim dur bakalım sonunu da getirebilecek miyiz. öperim sevgiyle...

    YanıtlaSil
  15. saolasın be elifim, derim ya hepi yazan kadar okuyanın da yüreğidir aslında ortaya çıkan. kocaman sarıldım, mutlu olsun yılların ve huzurlu...

    YanıtlaSil
  16. hep birlikte inşallah pillim. huzurlu ve mutlu... ve ağrısız olsun değil mi artık. öperim.

    YanıtlaSil
  17. Sensin guzel ve ozel olan, her zaman yerindesin :)

    YanıtlaSil
  18. aynası insanın güzelliğini gösteriyor kendine umam ve aynası kişinin özelliğini. aynalar iyi ki var değil mi...

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...