04 Ocak 2022

Var Bir Hayalimiz

İçim kıpır kıpır, uzaklardaki bir evrene, evrence bir sürpriz yapacağım bugün. Ama o sürprizi yapacak bir işbirlikçisine ihtiyacım var. Pek ala internet üzerinden de konu halledilebilir ama benim ruha ihtiyacım var. İşte o ruh, kendisinde ziyadesiyle var olanım, benim kıymetli listemin ilk 5inde yer alan dostuma, bir mail ile ulaşıyorum, durumu anlatıyorum. Kestane kebap acele cevap geliveriyor; halledecek. Oy sarılmam mı, öpmem mi? Pamuklara sarıp sevmem mi?

Orkide mesela sıradan olurdu ya da kaktüs. Ben çuhayı seçtim. Mesajı güzel benim için; renkliyim, kırılganım ama dayanıklıyım der çuha. Bir fotoğraf ile renk ve model beğenime sunuluyor. Eyvallah diyorum. Bugün için elinde olur merakın olmasın diyor. Allah biliyor ya, içimdeki coşkun koşup boynuna bir kere daha sarılıyor. Dostum diye demiyorum, güzel adamdır, yüreği kocamandır. Severim kendisini, ama ne sevmek. 

İçim kıpır kıpır ama sadece düne bugüne değil, var olan hayallerimin, gerçeğe dönüşmesine, dönüşürken yanımda olana, 31 Aralık gecesine ve elbet 1 Ocak sabahına, hep aynı coşkuyla karşılık veriyorum. Bunu yazarken fark ediyorum ki uzun zamandır, içim coşkun. Güne, ana, insana ait ve dair değil bu coşku, yaşamaya dair. Şu fani dünyada 50. yılını geçirecek olan bedenim, ruhum ve benliğimin minnetle dolup taşan halini pek seviyorum. Yolculuğum kolay olmadı ama kabul etmeliyim ki bir o kadar da şanslıydım. Güzel insanlarla kesişen taşlı yollarımı, seller de bastı, korsanlar da, çiçekler de açtı yollarımda, ağaçlar devrilip patikalarımı bile kapattı. Ama dedim ya şanslıydım bir biçimde, güneş her gün yeniden aynı ve benzersiz şekliyle doğdu. 

3-4 yıl öncesiydi, "maviş" hayatımıza girdi. Canım maviş, ilaç olsa bu kadar iyi gelebilirdi. Bir anda, dünyamız dönüşmeye başladı. Daha çok doğa, daha çok ağaç, daha çok deniz, daha çok özel ve güzel insan, daha çok huzur, daha çok mutluluk ve şu anda aklıma gelmeyen daha pek çok "daha" kattı hayatımıza.

Pandemi döneminin zorlu 2020 ve 21'ini maviş sayesinde nefes alarak geçirdik. 2021'de geziler yaptık uzak diyarlara, Şubat ayı Datça, Mart ayının ilk günleri Cacha üstü, aniden bulutlardan paçayı kurtaran güneş sonrası denizle buluşma ve en erken sezon açılışı, Nisan ayında defalarca gidilen Eskikaraağaç Gölü ve elbet değişmez rota Ören Altınkamp, Haziran'da 100 yıllık ceviz ağaçları ile çevrili Cevizli Bahçe Kampı, Temmuz ayında hedef Berlin gezisi, Eylül ayında bir kez daha Datça, Marmaris, Dalyan, Bodrum, Bafa, İzmir diye uzayıp giden anılar kumbarasına 10 güzel an daha yolculuğu, Eylül'e veda için çıktığımız yolda, küçücük kırmızı bir tabela ile keşfimiz ve ilk yaban deneyimi için biçilmiş kaftan Karagöl, Kasım'da Kocayayla bir başkadır İnegöl'e varması harikadır yolculuğu, Aralık ayında nostaljik İstanbul turu, Delmece Yaylası kış kampı denemesi ve elbet yeni yılı karşılamak için seçilmiş, Bozcaarmut ve Küçükelmalı Göleti kampı.

Tüm bunları hatırlıyorum bir bir, aldığım küçük notları okuyor, gülümsüyorum. Arada hatırlayamadığım zaman, instaya başvuruyorum, orası fena, daldın mı çıkması vakit alıyor, insta anılar denizinde yüzerken bir fotoğraf gözüme takılıyor; 2020 senesinde altına bir not düşerek paylaşmışım, altındaki notu bugün de olsa yazabilirim halime, bir kez daha ve belki de daha da içtenlikli olarak şükür ediyorum. 

2 yıl önce bu günler. Zürih sokaklarında yüzümüzde daimi bir tebessüm. Yoldayız çünkü. Yolda olmayı seviyoruz. Biz "yolda2yolcu" olalı beri @yolda2yolcu_h ile söylediğimiz bir şey var, "her şey daha güzel olacak" Bir niyetin tebessümle taçlandırıldığı gerçeklik hali. Elbet koca bir teşekkürü hak ediyor hayat arkadaşım, yüzümü hep güldürdü çünkü. Birlikte nice yollarımız, yolculuklarımız olsun inşallah.
.
Hayatta en çok istediğim, varlığından gurur duyduğum, kardeşim olsun diye her şeyden vazgeçmeye niyetlendiğim @uzaytopuz hadi diyor, ben geliyorum siz de gelin. Zürih planı bile yokken, böylece ekleniveriyor listeye. Gidiyoruz. Ne güzel bir kardeşsin bir bilsen, ne yakışıklı, ne iyi kalpli. İyisin yani, güzel bir adamsın. Varlığın yetiyor, tüm güzellikler senin olsun emi.
.
Uzakları yakın eden teknoloji ile annem babam da bizimle. Her yeri görebilirsinler istiyor insan. Bazen denk gelmiyor işte. Derim ya, kalpler bir olsun önce. Sevgi ile büyütülmüş, o şanslı çocuk benim. Yüreğim bu kadar büyükse ve sığıyorsa tüm dünya içine, onlar sayesinde. Hep var olun, dağ gibi gücünüz, denizler kadar sevginizle,
.
Minnettarım hayatıma, beni pişirme haline. Hırpaladığı da oldu, pamuklara sardığı da... İyisi de kötüsü de bize ya hayatın... Yaşıyoruz işte.
.
Söz uçar yazı kalır ya... Kalsın burada.

 



Velhasıl, içimin coşkunluğu ile karşıladım 2022'yi;
Bol gezmeli, görmeli, kahkahalı, bedenen ve ruhen sağlıklı, huzurlu, dengeli, sabırlı, heyecanlı, az dertli, dostlarla kurulan sofraların bereketli, sohbeti keyifli, aile ile geçirilen günlerin kıymetli, tüm bunları yaparken yeter miktar paralı bir 2022 olsun. 

10 yorum:

  1. Dümdüz olsa sıkıcı olur, çekilmezdi sanırım. İyisiyle kötüsüyle, engelleri, güneşli güzel günleri, umutların gerçek oluşu gibi detaylarla her sabah yepyeni bir gün doğuyor. Sen asıl karşılayana bakacaksın. Her haliyle umut dolu oluşuna, şükredişine, sevgisinin büyüklüğüne.
    Artarak sürsün Evrence haller, bereketli sofralar, güzellikler, hoş sürprizler, mavişle gelen kıymetli günler. Aman ha, arası uzamadan buraya not düşülmesi de unutulmasın sakın;)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara uzatılmasın dedin, hemen ertesi gün gene geldim Zeugma :))
      "Sen asıl karşılayana bakacaksın. Her haliyle umut dolu oluşuna, şükredişine, sevgisinin büyüklüğüne." işin sırrı bu cümlede saklı. Nasıl sevdim. Teşekkür ederim.

      Sil
  2. Yaaa tahmin ettiğim adrese mi gitti güzellikler? Tam Evren'lik bi organizasyon olmuş, her zamanki gibi on numara beş yıldız. Kalp, kalp, kalp.
    Hep böyle coş, böyle çağla hemşirem. Öperim o güzel yüreğinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım muhtemelen tahmin ettiğin yer değil, çok çiçekle uğraşacak hali olduğunu sanmıyorum kozmiğimin. Ama organizasyon on numara beş yıldız oldu gerçekten de.
      Ben de sarılılır, mıncık mıncık severim. Gülsün yüzümüz her daim. Nasıl olsa öğrendik, ben de senin demeyi :))))

      Sil
  3. özgürce gezmek en güzel hazinelerden :)
    çiçekler ne kadar güzelmiş

    YanıtlaSil
  4. Gezmeyi de özgürleştirmiş olduk Ahmet Ozan, maviş bize böyle bir güzellik getirdi gerçekten de. Severim çuhayı. Ren ahenk hallerini. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. heyecanlı ve neşeli olsun :) valla ne güzel demek pandemide bu kadar çok gezdiniz. ben iki yıldır markete parka gittim sadece :)

    YanıtlaSil
  6. Bizim maviş bu anlamda hayat kurtarıcı oldu. İnsansız hava ve doğada olmayı mümkün kıldı sevgili deeptone.

    YanıtlaSil
  7. Bizim de Sincapımız çok iyi geldi. Fazla kaçamak yapamasak da fırsatımız olduğunda yola çıkabileceğimizi düşünmek bile güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O özgürlük hali yetiyor insana. Her an gidebilecek olmak. Umarım kaçamağı bol bir yıl olsun.

      Sil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...