29 Haziran 2010

Limon Gibi Bir Güne, Frambuazlı Muffin Pek Yakıştı Doğrusu


Şimdi ben evdeyim ya, hani dinleneyim diye. Ama gel gör bünye rahatsız, oturamıyor öyle boş boş ki dinlensin, yenilensin, enerji taşmaları yaşasın. Haliyle ne oluyor, kadın kısmısı, yani ben oluyorum, dolanıyorum, ne yapsam ne yapsam, ne yapsam da yattığım yerden kilo alsam. Sonra aklıma düşüyor, buzluktaki ahududular, ki namı diğer frambuazlar. Gün, bildiğiniz limon. Bazıları için yemek mümkün olsa da ki güzel geldiğindendir herhalde ben genellikle ekşi bir tat bulurum kendisinde, keklere, salatalara ve bazı soslara yakışsa da, güne yakışmıyor işte. İşte ben böyle dertli dertli otururken, ne olacak buzluktaki frambuazımın hazin bekleyişi diye düşünürken, aklıma geldi, Cafe Fernando'ya uğramak; maksat bakarak doymak. Allahım nasıl tariflerdir onlar ve nasıl fotoğraflar. Kısaca adam yetenekli, ben ise tembel. Yoksa bende de var yetenek, valla bak. İnanmazsın ama okumaya devam et. Neyse, dolanırken aklımda 'ne olacak bu frambuazlarımın hazin bekleyişi" cümlesi, karşıma çıkıyor bir tarif; hem güne uyuyor hem de aklımdaki frambuaza.  Alıyorum soluğu az kullanılmış, uzman elinden mutfağımda. Yanlış anlaşılmasın satılık değildir kendisi.


Bir elimde; Frambuazlı ve Limonlu Muffin... tarifi. Diğerinde ölçü ve karıştırma kaplarım. Bende bir seviyorum, evlenecem havası... Giriştim hemen işe, önce yumurtalar çıktı dolaptan ve diğer malzemeler masa üstüne dizildiler teker teker. Nasıl bir yeni gelin edasıyla kıvrılıyor o spatula elimde; ıslak malzemeler, kuru malzemelerle flört ederken, ah bir video çekenim olsa da şu yeteneğim görülse diyorum bir elim havada dans ederken. Dilimde bir şarkı, var mı benden iyisi... Aniden durup, hemen ciddiyete davet ediyorum kendimi. Bu iş ciddi; fotoğrafını gördüğünüz muffin, hasta bünyemin ilacı. Bir ilacım daha var ama kendisi şimdi uzakta. Hem o gelinceye kadar iyileşmek lazım değil mi?

Neyse efendim, şu yanda uzayıp giden fotoğraftan da anlaşılacağı üzere, pişti de tadına bile bakıldı kendisinin. Annemin, özene bezene dağlardan topladığımız ahududularla yaptığı reçel de oldu yanına sos. Tavsiye olunur hem muffin, hem de reçel. Malzemesi az, yapımı kolay, otuz dakikada masada.

12 yorum:

  1. Ayy bir faydam olmuş diye pek bi sevindim... İnsan okudukça öğreniyor ya...

    Uslup yani:)))

    YanıtlaSil
  2. öyle diyorsan, öyledir...

    YanıtlaSil
  3. Tarifini istesem,versen,yine de olmaz.O an katılan duyguların da olması lazım bende ;)Spatulanın kıvrılışı gibi ayrıntıları okurken ben de havaya girdim :)Afiyet şeker bal olsun.sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. ebrulicim, inan cenkin özellikle bu tarifi inanılmaz kolay, dediğim gibi azıcık da bir malzemesi var. inan sonuçan memnun kalacaksın ve yaparken isiter istemez sen de bir şarkı tutturacaksın :)
    öperim...

    YanıtlaSil
  5. bir daha yolun düşerse buralara söz yaparım gene, bir kahve içimlik mola verdiğinizde :)))

    YanıtlaSil
  6. nefis görünüyor.. misafirliğe gelebilir miyim :)

    YanıtlaSil
  7. istediğin zaman :)
    balkonda eğer seviyorsan filtre kahve servismizde vardır :)

    YanıtlaSil
  8. öncelikle geçmiş olsun evrencim, bu harika muffin ve ahududu reçeli öyle sanıyorum ki seni biraz daha kendine getirmiştir...

    bende dün su böreği yaptım bir de yanına irmikli sütlü nuriye:) sana da ikram edeyim canım... cafe fernandoya uğrayıp bende tarifi aldım...

    evrenciğimde; limon gibi ekşi bir güne ne hoş bir şifa menusu; ıslak malzemelerin kuru malzemelere flörtü!

    "kalbi ege'de kalmış" bir eros'un! başka bir kıyıdan yansıması; sarmaşığın hercaile serenatı!

    şiir gibi sunumlar....

    bizim yakada da.. havada (!) yağmur kokusu var diyordum ki aman ne yağmur ne yağmur şu an ist.da!gök yarıldı da sanki ben de...
    :)))sulu köfte pardon ekşili köfte yapmaya gidiyorum işte:)

    en kısa zamanda iyileşmeni diliyor,
    sevgilerimi gönderiyorum canım

    YanıtlaSil
  9. saolasın esmirim bugün daha da iyiyim, ne olacak bu durumumuz bilmem ki hem becerikliyiz, hem akıllı ;) görüyorum ki yakalayıvermişiz bütün ayrıntıları.
    burada da astı ne yazık ki hava suratını. ha ağladı ha ağlayacak az sonra kara kara bulutlar. üstelik de kocamanlar :)
    bende ağlarım ekşili köfteye haberin ola :)

    kolay gelsin canım. afiyet olsun şimdiden...

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun Evren.İnşallah çabucak ayağa kalkarsın.O kadar güzel anlatmışsın ki,ellerine sağlık.sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. kamikaze kesinlikle denemelisin bu tarifi, vişnelisi de süper oluyor. hem de iyileştirici etkisi var, ama limonatayla birlikte ;)

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...