27 Haziran 2010

Sıcak Bir Çorba ya da...

Çocukluğumdan beri sıklıkla hastalanırım, alerjik bünyem, kronik kelebekli öksürüğüm, faranjit ve laranjite yatkınlığım 40 yıldır, gene mi hastalandın cümlesinin vazgeçilmez cümlelerimden biri olmasına neden olmuştur.   Hastalık dönemlerini, genellikle ayakta geçiririm. Ne de olsa, o sıklıkla gelip de sıcacık bir çorba yapacak olanı bulmak ve kendini naza çekmek gibi bir lüksü her daim bulamaz insan. 

Anam sağolsun, içine sinmez, söylemeden bilir hasta olduğumu, elinde bir tas çorbası kapımdadır her daim. En uzaklarda olduğu zamanlarda bile eksik etmez, sıcak bir çorba yapıp içseydin der ki, çorba kadar iyi gelir sesi. Bugün yattığım yerden düşündüm de, sımsıcak bir çorba kadar etkilidir, sımsıcak bir nasıl oldun... Elimden birşey gelmiyor deriz ya bazen, oysa bilmeyiz, elimizden gelmeyen sesimizden gelir.

Dilerim, sizler daha iyi bir pazar geçirmişsinizdir.




18 yorum:

  1. ülen ben de deli gibi öksürüyorum, geçmiş olsun bloggerler nazarlarda

    YanıtlaSil
  2. ülen o blogger olmaktan değil, güzel kadınız ya ondan nazar değiyo bize :)))
    sana da geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  3. fiyuvvvvvvv onu zaten herkesler biliyor diye yazmadım yavvvvv evde ot ne bulursan kaynat içine bol limon sık, kekik-nane-karanfil- iç onu uyu sabaha bişeyciğin kalmaz haaa varsa elma yıka kabuğunu soy çayın içine

    YanıtlaSil
  4. :) tamam anne... kız taze nane kaynattım, limonlu içtim. bak gör yarın canavar gibi olurum ben, iş günü ya. :)))

    YanıtlaSil
  5. yazıdan haberim yoktu, valla bak:)))

    YanıtlaSil
  6. Ahh şuradan gönderme olanağı olsaydı, keşke...

    Geçmiş olsun canım.

    Keşke bloggerler sitesi olsa, hepimiz o sitede otursak, böyle durumlarda koşup gelsek, ya da yanımıza alsak iyileşinceye kadar...Ne güzel olurdu.

    Sevgilerimi gönderebiliyorum sadece...

    YanıtlaSil
  7. sevginin iyileştirici gücü ne de değerlidir aysema, aldım koydum yüreğime. teşekkür ederim.
    proje nefis bu arada :)

    YanıtlaSil
  8. geçmiş olsunnnnn :))
    valla ben yaparım çorba dediğin nedirkine üstad.
    çabucacık iyileşiniz.
    projeye benden de tam destek valla.
    ama giriş katında ben oturuyım çok gürültü yaparım yoksa eheheee.

    şahane bi hafta olsun :))

    YanıtlaSil
  9. Evren'im, nasıl oldun? Kendine dikkat etmelisin, iyilikler bu ara birbirini kovalıyor ve ben sürekli senden öğrendiklerimi tekrarlıyorum. İyi ol, iyi kal, haber et, öperim çok çok...

    YanıtlaSil
  10. valla gelenin gidenin eksik olmaz senin, ayak sesi yeter absalom, bahçe katını sana verdim gitti :)
    sağolasın, valla raporluyum, evdeyim, şahane olur mu bilmem artık...

    YanıtlaSil
  11. ee iyileşememişim henüz, doktor 3 gün rapor verdi, evde yazar dururum artık :) sazanım sen iste evrenden iyilikleri, bilirsin isteyenin bir yüzü vermeyen utansın değil mi:)
    pek sevindim pek :)

    YanıtlaSil
  12. Dilerim hasta olma hiç. Ve "nasılsın?" sorusu sadece ne durumda olduğunu öğrenmek için sorulsun. Ama yine de içini ısıtsın...

    YanıtlaSil
  13. Tez zamanda iyileşesin Evren. Sana güzel bir tarif vereyim mi? Yani hastalığı iyileştirir bilmiyorum ama insanın ruhuna iyi geldiği kesin. Geçenlerde çay demlerken bir tutam ıhlamur koydum. Öyle güzel oldu ki çay artık her demlediğim çaya koca bir tutam ıhlamur atar oldum.

    YanıtlaSil
  14. valla ben ne kadar isterdim, allah başka hastalık vermesin diyorum kedicim. ne değerlidir değil mi içini ısıtan bir nasılsın... teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. ah tijen benim iyileşmem de hastalanmam da tez zamanda oluyor ne yazık ki, bakalım dktor çinko eksikliğimi giderince belki artık bu kadar sık hastalanmam. çayla aram epk yok ama bu tarifle bir kere daha deneyeyim belki bahane ile çayı bile severim. teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  16. geçmiş olsun. bahsi geçen kişi annedir herhalde, başka kim bu kadar fedakar olabilir ki...

    YanıtlaSil
  17. dedim ya cemcim anam sağolsun diye... valla ben de fedakarlığın bu derecesini bir tek anne de gördüm, bilmem böyle adamla ve kadınlar var mıdır :))

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...