30 Aralık 2010

Üzerine Yürek Pulu Konulan Mektuplar - Bir Kuzunun Seslenişi




Sevgili N.,

şimdi ben yazacağım sana sayfalarca, anneemmm diyeceğim arasıra. sen kuzuuummm diye ses vereceksin biliyorum her seferinde. sesinin en sevecen tonu olacak duyulan. zaten bir gülüşünün tonu var bende uçuk lila, bir de sesinin; boncuk yeşil. bir balkonda içilen bir şarabın bordo kırmızı lezzetinde uzayıp giden bir telefon konuşmasında da dediğim gibi: sesin hiç üşümesin isterdim. hiç titremesin böyle soğukta. ve hiç bilme sen bir ayrılığın acısını. ne çok benziyor hikayemiz değil mi dediğinde, benzer bütün hikayeler birbirine demiştim sana. benzerdi işte; koyu kahve bir yürek burkulması, benzer uykusuz geceleri getirirdi mavi bir gözyaşı eşliğinde. gözyaşı hep eşlik ederdi kelimelere. kelimeler al al olurdu. okudukça gözler yürek çanağı. ne kadar uzaktan ya da ne kadar yakından, yani nereden okunduğu önemli mi ki annem, yüreğe değdiği yerden gelir kokusu kırgınlığın. sarı katran bir buğu havalanır, yakar boğazını. geçen gün önünden geçerken, kıyı balıkçısının fenerinde gördüm asılı kalmış kahkahalarımızı. gülümsedim be annem. gülümsedim kadersizliğe. ama geldiğimiz nokta da bizim kaderimizmiş işte. gözü yaşlı bakarsan, bütün yıldızlar kayar demiştin ya... ben de geç kaldım diyorum sana, bari ne olur sen geç kalma. 2011de sadece bir arpa boyu yol gitsen dahi, karşına çıksın yüreğini anlayacak adam gibi bir adam, ama olsun yüreği kocaman. özledim be annem balkon sohbetlerini, buzsuz rakı içip, saatlerce konuşmayı özledim. güzel yüreğinden öperim iyikim. güzel geçsin geri kalan günlerin... dostlukla, hep.

14 yorum:

  1. Evrencim anneme yüksek sesle okudum yazını şimdi.Çoook duygulandı,beğendi.Sevgilerini yolluyor annem.Annenin ellerinden öperim.2011 sana ve sevdiklerine sağlık,huzur,mutluluk getirsin.Yüreğindeki sevgi,yüzündeki gülümseme hiç eksik olmasın..

    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Güzel geçsin günlerin, güzel gelsin yılların.Hep güzelliklerle buluşun siz...
    Yüreğimi titrettin Evren'im, hem de en ince tellerini...
    Sevgilerim tüm anne ve çocuklara gitsin.

    YanıtlaSil
  3. sevgili kamikaze, annene selamlarımı söyle sevgilerimi sun minik bir öpücüğünle. dilerim önce sağlık sonra da mutluluk ve huzur dolsun evinizden içeriğe. sevgimle...

    YanıtlaSil
  4. aysema, anneler ve çocuklar hep ince tellerimiz değil midir, bir de torunlar var tabi değil mi, üzerinizden şans yağmurları eksik olmasıni sağlıkla ve mutlulukla nice senelere...

    YanıtlaSil
  5. Balkonda saatlerce konustugunuz yazmissin ya, durdum bir an seni hayal ettim, gordum orda konusurken, sonra konusmazken hayal etmeye calistim, beceremedim :)))

    YanıtlaSil
  6. sen var ya, kötüsün diyeceğim ama şakasını bile yapamacağım kadar güzel yüreklisin. o yüzden seviyorum seni mıncık mıncık umam... ve gülüyorum alabildiğine, söylediğinin doğruluğu ynasıyor da yüzüme :))

    YanıtlaSil
  7. he valla gül sen zaten, söz bitip de sus gelince bana ben de güleceğim doya doya :)))

    YanıtlaSil
  8. Selamını söyledim canım annemi öptüm senin için.Çok mutlu oldu.

    Dilerim kimse sevdiklerinden uzak kalmasın.Uzak olanlarda en kısa zamanda kavuşsun.çok öptüm canım.

    YanıtlaSil
  9. uzaklık ya da yakınlık kamikaze, yürekte olmakla ilgili. yürekte oldu mu her istediğin yakın... öperim...

    YanıtlaSil
  10. sözün izi kalsın istedim.
    cansın...
    canımsın...
    dostlukla ve sevgiyle..

    YanıtlaSil
  11. yüreğinin izi var bende nilyim. söz söylemesen de sözüm üzerine ben seni sevmeye devam ederim. iyi ki dostumsun.

    YanıtlaSil
  12. Hala hatırladığım kişisin.hala hayat dolusun ama ben hatırladıgım/hatırladığın kişi değilim.Keşke hayat beni senin yazılarındaki gibi yüreği sımsıcak bıraksaydı.Yüreğimde izler çok ama hepsi nasır tuttu..Yeni yılın kutlu olsun.yayınlamazsanda olur aslında bunca guzel söz arasına yakısmayabılır..

    YanıtlaSil
  13. yürekten gelen her söz yakışır yüreğe değiyorsa, herşey bir sonraki yıl biraz daha iyi olur nihan, inan herşey yeniliyor, olması gereken yere geliyor. nasırla kabuk kabuk dökülyor, yürek gene ısınıyor. zaman ilaç değil belki ama, geçen zaman ilacını bulmanı da sağlıyor. dilerim eski dost, eskimeyen yüreklerimizin sıcaklığı hep olsun bizimle. ve dilerim, verdiğin sözleri tutarsın kendine, önce kendine... inanmaktan hiç vazgeçme.
    sevgimle, iyi olacak bu yılın(ız.) sevgiyle kucaklarım ikinizi de...

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...