19 Nisan 2010

YORUL/DUM


Senin bana ihtiyacın yok biliyor musun? Sen kendine bile fazlasın... dedi kadın. Kendi kendine konuşmalarının orta yerinde, sesini yükseltmese, farkına bile varmayacağı bir tek düzelik ve sakinlikle kendi kendine konuşuyordu. 

Bir gece öncenin rutin kavgalarının birini yaparlerken, adam kapıyı çarpıp gitti, çıkmadan önceki son sözleri; ben yoruldum, sen de yorul artık oldu. Aşk yorardı adamı. Kolay mıydı, maratona hazırlanmak, peki okyanusda yüzmek, peki, peki söyleyin, ya bir dağın zirvesine çıkmak ya da bir keşiş gibi yaşamak. Yok yok, aşk öyle yoruldum diyip gidilecek kadar basit olamazdı. İyi de düşündüğüm  örneklerin hepsi bireysel başarı değil mi dedi kadın, yine alışkın olmadığı bir tek düzelik ve sakinlikle konuşuyordu ve yine kendi kendine. Camdaki yansımasında soruyordu gözleri: Peki aşk... Ya aşk!

Belli ki, bir inanca ihtiyaç duyuyordu...



7 yorum:

  1. yoruldum diyen aşklar bizden uzak olsun...

    YanıtlaSil
  2. bir ihtimal, yormaya çalışırken yorulanlardan...

    YanıtlaSil
  3. Neye ihtiyac duyulduğunun farkına varmak da ayrıcalık..Yüreğine sağlık.Çok güzeldi.sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Aşkın içindeki yorgunluğu dinlenceye döndüremiyorsa kişi zehiri de bal edememiştir belli ki.tontini

    YanıtlaSil
  5. Yakın zamanda benim ağzımdan döküldü bu kelime, yo-rul-dum... Aslında yorulmaya yoktu niyetim, yaptıklarım ve hissettiklerimin bir gün şekil değiştirip bana yorgunluk olarak geri geleceğini düşünmemiştim. Bir anda oluyor sanırım, riya yoruyor adamı, tek taraflı bir olma çabası, kendini anlatamamak ve karşındakinin doyumsuzluğu... Bazen ise çok hızlı gelişiyor herşey ve kızılderililerin dediği gibi, ruhlarımızı beklememiz gerekiyor... Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  6. "Senin bana ihtiyacın yok biliyor musun?" derken tam da burda o sihirli kelimeyi kullanmışsın; İhtiyaç... Belki de bu yoruyor bizi ne dersin?

    YanıtlaSil
  7. arkadaşım gelip de, ne anlamalıyım bu diyolagtan dediğinde çok şey düşünmüştüm üzerine... aşkın yoran ve yorulanı var mıdır gerçekten acaba diye. peki ya aşki bir ihtiyaç meselesi miydi gerçektende. kafam epeyce karışmıştı. bunlar üzerine uzun uzun düşünmeme neden olan bir cümledir, yoruldum sen de yorul artık.
    bana, gitmek istiyorum, bırak artık der gibi gelmişti.
    yani kadın yanılıyordu bence, senin bana ihtiyacın yok biliyor musun derken.
    adamın gitmek için bile kadına ihtiyacı vardı. yoksa, der miydi, ben youldum sen de yorul artık diye. sanki kısır bir döngü gibi.

    dilerim ki yaşadıklarınız, birbirinizi çoğaltsın, yoksa yoruyor gerçekten. yoruyoruz, yoruluyoruz...

    sevgiler hepinize...

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...