23 Nisan 2009

AYKIRI OLMAK

Neden güzel bahçedeki istenmeyen ayrık otu gibiyim bazen... Ve herşeyin olması gerektiği gibi olduğu bir dünyada nasıl bir duygudur ayrık otu olarak koparılırken biteviye ağlamak ama sesini duyuramamak.

Neden ihtiyaç duyulduğunda arananım da ben, diğer zamanlarda ayıklanıp ortadan kaldırılmak istenen... Hadi bana anlat lütfen: Ayrık otu olmayı ben mi seçtim de şimdi dikilip; nasıl arsız büyüyor, kurumadı kökü diye söyleniyorsun başımda.

Denemedin ki beni sevmeyi, istemedin ki beni bahçendeki gül kadar. Fark ettin mi bilmem ama ben de sevdiğin baharla geldim bahçene. Neden aslan ağzı, sümbül ve erguvan gülümsetiyor da yüzünü, beni görünce dönüyor gözlerinin feri. Olamam ki sen istedin diye ben gül. Dikenim yok acıtamam ki tenini.

Yağmur beni de yeşertiyor işte ve güneş yeşile döndürüyor rengimi. Aktarlara vermek için toplayan kadınların gözdesiyim ben. Yok etmek değil beni toplarken amaçları, onlar beni koparırken acımıyor köklerim benim. Beni acıtan senin yok etme isteğin. Sen değerimi bilmesen de varlığıma sevinenler var benim.

Hatırlar mısın sabahları en çok çiy benim kırılgan incecik kollarımda toplanırdı da, sen içime kadar sokulup çiyi severdin sadece... Aslında gözyaşlarımdı fotoğrafladığın, yok etme istediğine akan içimin acılarıydı parmağınla aldığın...

Şimdi bir aktarın cam kavanozunda bana sahip olmaktan mutlu olacak alıcımı bekliyorum ben. Son yolculuğumda mutluluk verecek olmaktan ağlayamıyorsam gözyaşlarım kalmadığından değil, kuruduğumdandır...


___________________________________________
Bu kadın gece vakti Happy Feet seyrediyor aslında.
Bazen ayrık otu olsa da seviyor kadın aykırı olmayı...


12 yorum:

  1. Evrencim;
    Gül olsaydın koparılıp dalından bir vazoda çürüyecekti renklerin, oysa ayrık otu olmanın ayrıcalığında oluşun, şifa niyetine insanın bedenine girebilme lüksünde olman demek.Kolay mı en tekamül etmiş yaratılmış İNSAN bedenine şifa olmak?
    Sen bizim için gül kokulu ayrık otusun yeter mi canım.
    O penguenler var ya onlar da aynı meclis üyelerine benziyor.Hıı ne dersin?

    YanıtlaSil
  2. Evren...şimdi sen bunu yazınca B.ortaçgilin bir şarkısı var o geldi aklıma...denk düşürürsen dinle bak..."sakın şaşırma" ismi.

    YanıtlaSil
  3. aykırı olmak güzeldir;onu bir imaj gibi üzerine giyip, göze sokmadan...buradaki ;duygulu, deli,derin ve farkında ayrık otu gibi olanı tatlıdır,güzeldir...Görmek gerekir, birazcık da olsa ayrık otu olmak gerekir...mi?:))

    YanıtlaSil
  4. ben senin her halini seviyorum yahu :)))

    YanıtlaSil
  5. Garip değil mi, "o" hariç herkesin seni sevmesi, istemesi yetmiyor insana.. İlle de "o" olsun diyor insan..Hatta bazen bir tek "o" sevsin de gerisi kimin umurunda noktasına bile varıyor...

    YanıtlaSil
  6. Sakinlik,suskunluk,yalnızlık,ayrılık.Gerektiği zamanlarda insana çok yarar.Aykırı gördüklerimiz zaten aslında hiç dilemediklerimizdir.Değiştirmeye çalıştıklarımız da öyle.Yeşertmeye çalıştığını zannedip kurutuyorsa eller,cam kavonozda, sahiplenmekten mutluluk duyacak birini beklemeyi tercih ederim ben de.Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. dilek ne güzel bir şeymişim ben öyle gül kokulu ayrık otu, hem nadir bulunurum değil mi?

    sadece kıyafet bakımından değil mi bu benzerlik :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. sözleri süperdir onun gülümsetir beni y. teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  9. sen yan bahçedeki ayrık otu değil misin seversin tabi mayam :)

    YanıtlaSil
  10. buradaki mesele sadece "o" değil ama evet "o"nun sevmesi durumu başlı başına bir muamma münzevi :)

    YanıtlaSil
  11. aslında kurumadan kurutmadan bilmek değeri ama bazen sadece kurusu para ediyor aynen ayrıkotunda olduğu gibi ebruli :)

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...