01 Nisan 2009

LAMA

Güldük doyasıya...
Gözlerimizden yaş geldi hatta...
Özlemişiz, çok ama çok özlemişiz.

Yemek yedik, 3 kişiydik ama herşeyi ortaya istedik. Sonra servis açtırdık. Sonra tek tatlı istedik ve 3 kişi bölüştük. Bu arada hep güldük. Çok güldük. Gözlerimizden yaş geldi adeta.
Ben yemeğe oturduğumuzda kendimi İstanbul Cadde Kırıntı'da zannettim. Oysa Bursa Kükürtlü Siesta'daydık. Bira içemedim. T-bone Steak yiyemedim. Ama çok güldüm. Fena halde İstanbul'um geldi benim...ÇOK ÖZLEDİM.

Saatleri 9 ettik. Geç olmuş dedik. Oysa İstanbul'da olsaydık, büyük ihtimal yemeğin ortasına bile gelmemiştik. Çok gülüyor olurduk gene mutlaka. Ama gece erkenden bitmez İstanbul'da.

Yemek bitti doğal olarak ama ayrılmak istemedik. Kahve içmek için FSM Gönül Kahvesi'ne gittik. Önce dışarıda oturduk, üşüdüm tabii. Sonra içeride bir masa bulduk. İyi ki bulduk. İki adam vardı sohbetini koyulaştırmış. Yanlarındaki boş masaya oturduk. Adamlardan biri nasıl hoş, dudakları, yüzü, gülümsemesi…

Ben taktım adama. Üzerinden bir sohbet bir kahkaha, nasıl eğlendik, gözlerimizden yaş geldi adeta. Adam farkında değildi belki ama biz onun üzerinden yazdığımız türlü hikayelerle çok güldük, çok eğlendik. Sonra ben aniden ayakkabılarını fark ettim, aman Allah'ım olamaz dedim. Bu ayakkabıları giyen adamın yüksek ihtimal bol paçalı boxserı vardır dedim. Arkadaşım hayrola nüfusuna mı alacaksın dedi. Yok yok ama bir kere bile olacaksa da olmaz artık dedim. Nasıl yani dediler, ne oldu onca fanteziye… Ayakkabıları çok çok çirkin dedim. Ayakkabıları ile mi evlenecektin ki dedi. Hayır ama dedim benim için önemli. Güldük bunun üzerine. Ben başladım, sesi şöyle, aaa bak bak gömleğinin kolunu nasıl da kıvırmış. Hıh olmaz dedim. Hatırlatayım bir kez daha, adam durumla yakından uzaktan ilgilenmiyor, biz öyle kendi çapımızda kafa yapıyoruz aslında kendimizle. Çok gülüyoruz, öyle ki, gözlerimizden yaşlar geliyor o kadar çok gülüyoruz, o kadar çok dalga geçiyoruz kendimizle. Arkadaşım sinirleniyor sonunda, senin de ne çok kriterin var, tabi yalnız kalırsın diyor. Aaa... Neden söylendin ki sen şimdi bana diyorum. Hayır, sanki sen dört dörtlüksün diyor. Sen farkında değilsin ama benim içimde Adriana LAMA var diyorum. Artık o andan sonra orada oturmak mümkün değil, hesabı isteyip kalkıyoruz. Arabaya biniyoruz ama artık gülmekten hakikaten ağlıyoruz. LAMA deyip deyip gülüyoruz. LAMA olup tükürmek istiyoruz; hayata, beklentilerimize, mükemmellik arayışımıza çok içerliyoruz.

Gülmekten dağılmış bir halde evlere dağılırken; ne çok ihtiyacımız varmış diyoruz. En son bu kadar çok ne zaman güldüğümüzü hatırlamıyoruz. Ama bu geceyi not ediyoruz. 1 Nisan şakası tadında olsun hayatlar diyoruz. Gülmek çıksın fallardan ve içimizdeki LAMAlar çok yaşasın diyoruz.

DİLERİM;
İçinizdeki çocuk hiç büyümesin, hep gülecek nedenleriniz olsun hayata.
Şükredin gözlerinizden yaş gelecek kadar gülebiliyor olduğunuza...
Şükredin dostlarla geçen gecelerinizin olmasına...
Şükredin yaşanmışlıklarınıza...
Mutlu olun kısaca...
Mutlu edin eğer şansınız varsa...
Gülün ve becerebiliyorsanız güldürün yarın dostlarınızı yaptığınız şakalarla...
Hiç olmazsa eğlenin Nisan birin hatırına...

____________________________________

Fotoğraf

14 yorum:

  1. Yüzün hep gülsün inşaallah. Hep böyle neşeli mutlu ol.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Allah muhabbetinizi arttırsın efendim:)

    YanıtlaSil
  3. senin istanbulun gelmiş belli hadi bakalım :)))

    ha bu arada dileklerin dileğimdir...

    YanıtlaSil
  4. Lama yı düşündükçe aklıma geldikçe hep aklıma hayvaların külhan beyi olduğu geliyor...

    YanıtlaSil
  5. :)))

    bir soru: bir kahkaha kaç kalem pirzolaydı?

    bir itiraf: fotoğraf çok şekerdi, çaldım.

    bir sır: ben yaşamışım gibi sevidim.

    bir dilek: gülümsemen, dostlukların daim olsun..

    YanıtlaSil
  6. Hımm... Anlaşıldı dün akşam neden aranmadığım...

    YanıtlaSil
  7. çok güldüm vew hala gülüyorum aslında tutsak, herkesin yüzü gülsün :)

    YanıtlaSil
  8. teşekkür ederim guguk kuşu, düşün artık hatırladıkça gözlerim hala yaşarıyor...

    YanıtlaSil
  9. sen bana bir şey mi demek istedin canım yalnızlık...Bir şey demek istediysen bileyim :))

    YanıtlaSil
  10. kuzu çevirdik desem yeridir Nily, fotoğraf linkli yazının altında, inan daha güzelleri var... dostlarla gülmek harika... en kısa zamanda darısı başımıza :))

    YanıtlaSil
  11. bir davet etsen gelecem maya, davet etmiyorsun işte :)

    YanıtlaSil
  12. ama şuşum aranamazdın çünkü LAMA kaçmıştı benim içime o anda, telefonu yoktu, şarjda unuttuğumdan aranma şansın olmadı... eve geldiğimde çok çok geç olmuştu...

    YanıtlaSil
  13. gülmeleriniz hiç eksik olmasın yüzlerden hayatlardan...

    YanıtlaSil
  14. teşekkür ederim funda, hoşgeldin bu arada :)

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...