24 Eylül 2010

Kayıtsız Aşk


Bir sabah okuduğum yazının kelimeleri dolanıp duruyor zamansız, olmadık bir konuşmanın orta yerinde aklımın çengeli o iki kelimede takılı, ne çekip çıkarıyorum, ne de kurtarıyorum kendimden onu. Dursun istiyorum, orada öylece asılı kalsın, zamanı gelince nasıl olsa düşer yüreğime, aklıma, dilime, kalemime.

Sahi, bir aşk ne zaman biter, söylesene..?


8 yorum:

  1. Yavaş yavaş mı geçer acısı, bir yaranın kabuk bağlayışı gibi midir? Dindikçe acısı yeri de mi unutulur aşkın? Aşk acıttığında mı en canlıdır kalp?
    Sahi ne zaman biter bir aşk, nasıl biter, neden biter?

    YanıtlaSil
  2. Aşk hiç bitmiyor sadece kişiler zamanlar ve mekanlar değişiyor..

    Ve okuduğum köşe yazısının sonunda dediği gibi

    Aşk'ın karşılığı nefret değil kesinlikle kayıtsılıktır.

    YanıtlaSil
  3. Aşkın bitmediğini sen bizden iyi bilirsin gülüm.Zeki Müren'in "Dediler ki zamanla hep azalırmış sevgiler olsun
    bana seninle geçen yıllarım yeter" şarkısını dinlemek gerek arasıra.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Insanin icine isledi mi birsey, dili eli her hucresi hep ayni seyi konusuyor. Sussana diyorum yazmadan once ama bana inat elim basiyor yorum yaza birakiyor soyleyecegini hanene...
    Ask hic bitmez ki! O'nu sevmeyi baska nasil ogrenebiliriz? Once suretine asik oluruz, asik oldugumuz o adam/kadin sanariz, yanariz. Sonra aciyla yogrulur kaliriz, aglariz, yanariz. Yandikca kalbimiz genisler, yetmemisse bir ask daha gelir veya o ilk askla anlatir GERCEGI asil hikayeyi yazan. Sen ona degil BANA asiksin, sen ASKa asiksin der. Temizlen der. Huzuruna cikmadan once yanmasini ogreniriz ki yuzune bakabilelim o parlayan gunesin, kalbimizi acilarla genisletir de genisletiriz ki dolsun isigi...
    Bu dunyada bir O var, gerisi egzersiz...Iki ask var, dusundukce kalbimi titreten, hala titreten...Ucuncusu yani "O" kapsadi hepsini, bir ASK kaldi geriye suretler eridi :)

    YanıtlaSil
  5. Aşk biter mi gerçekte elif... ilişki biter ,adam ya da kadın gider... peki ya aşk, aşk hep durmaz mı yürekte...

    YanıtlaSil
  6. bence ateşim, aşk bitmiyor, bir kere yerleşti mi yüreğe, artık hep orada. kayıtsızlık bir ilişkiyi bitirebilir ancak, aşka teğet bile geçemez diye düşünmüştüm ben okuduğumda.

    YanıtlaSil
  7. can sufim, yüreğini öyle çok seviyorum ki... bitmez aşk.. öldüremez hiçbirşey aşkı. sevgi azılır belki, nefret unutulur ama aşk, her dem taze... öperim kocaman.

    YanıtlaSil
  8. aşk hiç bitmez ki... süret değiştirir belki, belki manası değişir, gelişir, evrilir... ama bitmez uma! belki de bu yüzden senin de dediğin gibi, tamdır aşk tek başına. o tamlığa erişmek de her yüreğe nasip olamıyor galiba.
    yüreğince olsun yolun, yüreğince öperim.

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...