06 Nisan 2009

İSTEMEM



Yazıp sildiğin kaçıncı başlangıç bu. Daha kaç kez sonunu görmeden baştan sileceksin. Sonra da benim kaderim bu diyeceksin. Söylesene, sen devam etmek istemezsen, sen bir yanlışlık var dersen, sen sonunu merak etmezsen, o sonu değiştirmek istemezsen yazılır mı hikayeler.

Sen masallara inandın diye, hep mutlu olmak zorunda değil ki sonu. Bir kere mutlu olmadı diye, masallara kulakları tıkamak niye. Daha ne kadar kapatacaksın kapılarını senin dışındaki evrene söylesene. Kapını her çaldıklarında arka odalara kaçmalarda neyin nesi? Yakışıyor mu sana?

Her insan kendi masalını kendi yaratır ve kendi kahramanlarını kendisi belirler unutma. Sen prenses olmak istersen ve bir prens tarafından uyandırılmaksa niyetin, masal aynı cümle ile başlamasa da benzer bir cümle ile bitebilir sonunda.

Sen istersen...


- İSTEMEM


O zaman başkalarına bel bağlama. Sen istemedikten sonra onların yapacakları birşey kalmıyor, anla artık ve devam et kendi kurguladığın yalnızlık masalına... ve en önemlisi mutlu olmayı öğren seçtiğin masalda.


_______________________________


Kırmızı Günlük, Prenses'e yazmış bugün, yazdığım yorumdan sonra aklıma takıldı hem prenses olmak istemeyeceksin hem de olamadım diye üzüleceksin. Olacak iş mi yani?

_______________________________


14 yorum:

  1. Ya kendimi ne kadar daha çok seviyorum okudukça...Sonunu merak ettiğim masalım yok hiç...İyiki şöför amca o cümleyi kurmuş bana; acemi bir şöförken burdan mı gitsem yoksa buradan mı gitsem dediğimde...

    Gide gide öğrenmişim,öğrendikçe sevmişim yol hikayelerimi,aferin bana:))Nasıl olsa geri vites var ama di mi? Azıcıkta farkındalık varsa oh ne âlâ:))

    Örtmenden de korkmadım değil laf aramızda; ama şimdi kim gidip bakacak tdk'nın sayfasına:))Bu gün içim gülüyo,kasamam kendimi:))

    YanıtlaSil
  2. kendi masallarımıza sığamadığımız zamanlarda, kendi içimize, hayatımıza başka zamanlara, masallara, hayatlara ulaşmayı deniyoruz ne yazık ki...oysa herşey bizde saklı aslında öyle değil mi...

    YanıtlaSil
  3. prenses olup üzülmektense, prenses olamadım diye üzülmek daha iyi diye midir acaba istememek diye aklımın kenarından yaklaştı ama ben git hiç uğraşamam şimdi seninle dedim:))

    anlamadım ki ne alıp veremediğiniz var bu prenseslerle, bıraksanıza onları masallarında:))

    YanıtlaSil
  4. Son dinlediğim masal,ilk masalımın devamı niteliğindeyse de..Tatlı bir masal olamamış,sorular ,sorunlar içinde boğulmuşsam da..Masal yazmaktan vazgeçmem gerekmez.Dinlemeye devam edebiliri :)Başkahraman da ben olursam değmeyin keyfime.

    YanıtlaSil
  5. Hep kurbağaları öptüğümüz için mi vazgeçtik prenses olmaktan, yoksa kurbağadır diye şans vermediğimizden mi kaçırdık prenslerimizi?

    YanıtlaSil
  6. aaa ayıp valla hadi seviyorsun bari bağıra bağıra söyleme yahu, kendini sevmeyen olur üzülür sonra... hayıflanır hatta :)) geri vitesi okumuştum senden daha önce hoşuma gitmişti. demiştim ki bende de var benzer yaklaşım ama adının geri vites olduğunu bilmiyordum :)

    YanıtlaSil
  7. evet ne acıdır ki bir de hep geriye dönüp bakıyoruz boynumuz tutuluyor ama akıllanmıyoruz, her yeni başlangıç yepyeni bir öyküdür insan istedikten sonra :)

    YanıtlaSil
  8. ne iyi demişsin Nily, prenses dediğin masalda olur ve bir prens tarafından öpilmekte ancak masalda gerçekliğini bulur :)))

    YanıtlaSil
  9. evet ya bazen yazmak değil, dinlemek gerek ve hatta belki okumak, hele de başkahraman sensen o anlatılanda ya da okuduğunda, amamnnn ne keyif :)

    YanıtlaSil
  10. bu bana öküz denklemini hatırlattı, ay dur birileri alınmasın şimdi durduk yere, bazı adamların öküz oluşundan mutevellittir denklem. ben mi öküzleri seviyorum öküzler mi gelip beni buluyor :))))

    YanıtlaSil
  11. Herşey bizde saklı kurguladıgımız öykülerde nasıl mutlu son bulabılıyorsak,hayatta da mutluluklaerı bulabılırız..
    Önemli olan istemek...

    YanıtlaSil
  12. o yüzden büyük büyük yazmak lazım elif, İSTEMEK...

    YanıtlaSil
  13. Ya varya arada kaçıp yorum yazmıyorum ama şu sayfayı açığ anlam katanların yazısını okuyorum, senin bizi karşılaman, gülümsemen, teşekkür etmen çok hoşuma gidiyor. :)))

    her insan kendi masalını yaratıyor bir şekilde. Ve benim için deniz kızı masalı biraz hüzünlü biter.

    Hepimiz bir masalseveriz. bu nedenle kitaplar, sinemalar yaratıyoruz. Bir başka masala inanmak için.

    YanıtlaSil
  14. :) bak şımardım şimdi gecenin şu saatinde yorumunu bir daha okuyunca ve gülümsedim ben sana... masalsever oluşumuza gülümsedim en çok...masallarımız mutlu sonla biter dilerim efsa :) öperim en kocamanından..

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...