27 Nisan 2009

İYİ SAATTE OLSUNLAR




Halim Öyle - Zerrin Özer

İçimden geldi... Aslında kafamdan geçti... Yoksa içimden mi geldi...

Bilemedim siz karar verirsiniz okuyacak sabrı bulursanız tabii...

Şimdi durum şu; aslında yazmak istiyorum ama ifade edemiyorum. İfade ediyorum da tam olarak mı emin değilim. Söylemek istediklerimi değil de sanki söylenmemesi gerekenleri yazıyorum. Yoksa aslında tam da söylemek istediklerim mi yazdıklarım bilemiyorum. Bazen şaşıyorum bazen kalıyorum. Bazen akıyor kelimeler bazen tıkanıyor kalemimin ucu. Sanki tükenmez kalemim tükenmiş de yazamaz olmuşum. Siliyorum, yazıyorum... Yok, mantık olarak önce yazıyorum sonra siliyorum. Ama sanki önemli olan ne zaman silmeye başladığım. Kafamda oluştuğunda mı siliyorum ki onlar zaten yazılmamış oluyor dimi? Elim klavyyede harfleri basmaya başlayınca mı geri tuşu ile siliyorum yoksa kelime tamamlanıyor da okuyunca önce seçiyor, silmek gerek bunu diye düşünüyorum da mı siliyorum? Giderek karışıyor muyum? İyi saatte olsunlar, gidişatımı beğenmiyorum...


Hayatıma bakıyorum da, nerede duracağımı biliyor muyum? Mesela durmam gerektiğini bildiğim için mi susuyorum, sustuğum için mi durmuş oluyorum. Kafam karışınca neden işin içinden çıkamıyorum. Kendi kendime konuştuğum için mi deliyim mesela yoksa deli olduğum için mi kendi kendime konuşuyorum. Diyelim ki yazmamın sebebi kendi kendime konuştuğumu gizleme meselesi. O zaman ben yazdığım için deli olma ihtimalini mi seviyorum? İhtimal dışı bir sevme meselesinin yazı yazmak, deli olmak ve hattı zatında şu anda ardı ardına sıraladığım cümleler silsilesi ile bağlantısını kurabilen varsa beri gelsin. Yan yatsın çamura batsın. Olmadı çuvaldızı kendine batırsın. Acırsa insan olduğunu anlasın, acımazsa eşek cennetini boylasın. Oradan oraya zıplama yazışma şampiyonası seçmelerine katılma formunu bulan bana yollasın.

Form mu bulacaktık, formül mü? Formül iyidir... Aman işte birşey bulamayan taksın kafasına bir huni olmadı kulaklık, evde deli deli bağıra çağıra şarkı söyleyip dans etsin. Hayırdır diye sorana parti veriyorum desin. Evde yalnızsa soru soran kendisi mi acaba diye düşünsün, durumdan tedirgin olup hoplayıp zıplasın. Delirmeye beş kala, aşağıdaki komşu gelsin. Kapıyı açar açmaz, birini tepinerek öldürmeye çalışıyordum da desin. Komşu şaşkın şaşkın bakarken kahkahalar atsın...


Kandırdımmmmmmmmm

diye bağırsın. Bağırırken boğazına sinek kaçsın. Boğulurken çıkarttığı seslere gıcık olan alt komşu umursamayıp deli bu ya desin, dönsün gitsin. Anlaşmalı sinek uçarak uzaklaşsın.

Ne anlatıyorum ben diye durup düşünürken kadın... Aklına aklı gelsin.

Kadın durulsun. Dursun...

Dursun da kim yahu?


20 yorum:

  1. Dursun mu kim? Nasıl olurda tanımazsın, hani çay sipariş verdiğinde taaa trabzona kadar gidip;'' çay filizi toplayi peştemalli kizlari'' diye türkü söyleyen kizlara takılıp; çay filizi toplayi peştemalli kizlari, çay filizi toplayi peştemalli kizlari, çay filizi toplayi peştemalli kizlari, çay filizi toplayi peştemalli kizlari, çay filizi toplayi peştemalli kizlari 45 liğini çalan pikap bozulmuşta (pick up) bak o da topluyormuş pick toplamaktı değil mi. Neyi topluyorduk peştemali mi ? Ya biz ne zaman hamama geldik ki peki tellak nerede tellal nerede fermanı veren kim dedikte bu arada terlemişiz hamama girdik ya ondandır dedi birisi bir çay söyleyelim harareti keser derken Dursun geldi. Ben vazgeçtim çaylar kalsın!!! Yoksa sabaha kadar bu muhabbet sürecek.:):):)

    YanıtlaSil
  2. Abooov... Bacıma bir haller olmuş! Biz isteriz hep yazsın neşeli yazılar ammaa biliriz ki bu kadarı da hayra alamet değildir. İçine mutluluk da kaçsa, şapkadan tavşan da çıksa ııhh yani. Nooldun bacım hayır olsun?

    YanıtlaSil
  3. Evren ,bu cümleleri nerden buluyorsun...Bir yandan eğlenirken ,bir yandan da ağlama isteği yaratmanın kolay olmadığını biliyorum,gece gece uyku tutmuyor ,alman ligi futbol maçlarının tekrarını seyrediyorum,oradan hop yemekteyiz oradan da pat diye ravel dinlerken buluyorum kendimi , bir formül bulursan ,birleştirme üzerine ,bana da bir el atarsın artık :)

    YanıtlaSil
  4. Dursun benim Yok yok değilim yada olabilirim ben kimim yahu önce onu bulmam lazım Şimdi Dursun şurda dursun durduğu yerde durulsun :):)

    YanıtlaSil
  5. Mantık problemleri gibi olmuş,her ler,bazen ler :)Çok güzeldi çokkk.sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. ahhh annem tekerlenmişsin sen:))
    kıyamam ben sana.. şimdi bu dursun var ya bu dursun, o takoz vazifesi görür. kullanırsan durur oturursun, yok kullanmazsan yuvarlanırken unutursun. çok yuvarlanırsan dursun da işe yaramaz kudurursun:)) benden demesi..

    YanıtlaSil
  7. ağza sinek kaçması ne iğrenç bir şeydir...bide onun göze kaçan versyonu vardırki aman sormayın :))))

    YanıtlaSil
  8. Evrencim saçmalamak iyidir de bu saçmalamak değil de bir nevi bilmece edebiyatı olmuş.Aklının ve beyninin kapağı açılmış ve orada sıkışan kelimeler sanki dışarıya sızmış gibi olmuş.Ya sızanların yerine yüz katı kelime dolarsa, onları nasıl nizama intizama sokacaksın o zaman işin zor olur canım.Dur, dönüp bir daha yazını okumam gerek sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. ben d hiçbiri diyorum :)))))

    YanıtlaSil
  10. boşver bence de arada bi ipi koparmak lazım valla:) şimdiye kadar koparmadık, bi de bunu deneyelim noolurki?

    YanıtlaSil
  11. tavuğun yumurtadan çıktığına kanaat getirmiş bilim adamları, yoksa yumurtanın tavuktan çıktığına mıydı?.. neyse bu bilim insanlarının araştırmasını bulalım ona göre sende ki bu durumlardan hangisi hangisinden kaynaklanıyor, karar verelim.. böyle gitmez, yazık sanada yazık... :)

    tüh yaa.. ne kadar ben gibi insan varmış dünyada, topyekün çiziyoruz kafayı anladım...

    YanıtlaSil
  12. > tutsak seni de iyi görmedim canım çay filizi toplamadan peştemale gelişinde bir tuhaflık yok mu sence de :)))


    > heheh üşütmeye az kaldı doktorum nerdeeeee şaşkınım hayırlara vesile :)))

    YanıtlaSil
  13. > valla nerden bulduğumu yazardım da hani gizli saklı değil de blogun konsept uygun değil y. :))))

    > hhah sen de mi uydum akıl oldun ateş böceği :)))

    > ebruli mantık problemi bir akıllı tarafından çözülür elbette benim durum vahim gibi :)))

    YanıtlaSil
  14. > heheh nily ne demek tekerlenmişsin sen... oldun sen gibi bir durum mu bilemedim de yok bir farkımız gibi ne dersin :)))

    > müdür bu mudur yazının ana fikri ya nerden çıkarttın göze kaçan sineği :))

    > dilekcim durum şudur yok böyle başyaınca sonu iyi bitmiyordu dimi :))) ama havuz problemi gibi söylediğin: Evrenin aklında 10 kelime kaçtı 100 kelime açılan kapıdan girdi evrenin tırlatmasına kaç saat kaldı :)))

    YanıtlaSil
  15. > d de zaten sen mayam d hiçbiri değil ama haberin ola :)))

    > haha guguk kuşu ip koptu demiyoruz bu duruma annem dedi ki sen ipin ucunu kaybetmişsin sonra da bir zahmet aramamışsın hahaha :)))

    > bak üzdün beni gereksiz yazar tavuk muyum ben yani... çıtır bir pilicim ben ya da civciv yoksa insan mıydım ben ya... yazık valla yazık bana da yazık beni okuyana da :)))

    YanıtlaSil
  16. yok tabii bi farkımız hatta bak şu önündeki köşeyi döndün mü yanımdan geçeceksin..aaa geldin bile... el sallıyorum görüyor musun :))))

    YanıtlaSil
  17. içsek güzelleşeceğiz de bulamadık ki bir fırsayı Nily, bak o zaman kalacak mı birşeyimiz... bir an ben de görmedin sandım da el salladığımı üzüldüm iyi mi :)))

    YanıtlaSil
  18. Şarkının orjinali''Çamur''adlı guruba aittir ve daha keyifli bir söylenişi vardır:)))Bir dip not olarak belirtim,severim de kendilerini:))

    YanıtlaSil
  19. bak dinlememişim hiç, hemen dikkate alıyor ve bulup dinliyorum buraneros :)

    YanıtlaSil
  20. çayları Dursun a söyleyince öyle oldu ne yapalım adam taaa trabzona kadar gitti ben beklerken sapıtmışım bu arada plakta takılınca işler çığrından çıktı.:)

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...