23 Ekim 2009

SANA DAİR



En çok geceleri sevdim ben seni, bir de yağmurlu havaların kendini belli ettiği o ilk serinlikte. Seni önemsemediğim zamanlar da oldu, sana sığınıp kendimden bile kaçtığım da... Bazen saatlerce beklediğim de oldu seni ve bazen hiç beklemediğim bir anda çıkıp geldiğin de... Sen geldiğinde, gözlerimi kapardım ve gittiğinde açardım ancak. Bir düş görürdüm varlığında ve yokluğunda gözlerimden yaş gelirdi adeta. Seninle düşlerin en güzelini  gördüğüm de oldu, kabusların en korkuncunu da. Ve bazen, gün ağarıp uyandığımda, bir kez daha dalmak istediğim de düşlere... Farkında mısın bilmem ama en güzel halimdi sana doyduğum sabahlar; fazlan fazla gelir, bir yorgunluk yayılırdı senden sonra bedenime ama olsundu o kadar da... Ne zaman istersen o zaman gelirdin sen ve ben hayır da desem, ayak da diretsem davetine, yenilirdim senin çekiciliğine. Koltukta, yatakta, yerde; nerede, ne zaman istersen iste, teslim olurdum aslında ben sana.

Fark ettim ki bu güne kadar sana dair tek bir kelime bile etmemişim... Kendimle senle ilgili bir kere bile yüzleşmemişim... Bana kattıklarını kendime bile itiraf etmemişim... Aslında ben seninle güzelleştiğimi, senle huzur bulduğumu, en çok sana ihtiyaç duyduğumu hiç fark etmemişim.


Özür dilerim uykum, ben senin değerini hiç bilememişim.

__________________________________________________________________________

Bu yazı, Öykü Atölyesi'nin Fotoğrafın Dili (18. Çalışma) için kaleme alınmıştır. 

8 yorum:

  1. Davetine ayak diretmemize rağmen Çekiciliğine yenildiğimiz şeyin vazgeçilmez sınırsız sevgi ve aşkla sevdiğimiz ZAT olduğunu sanmıştım ben de.Sabah sabah kandırdın beni.Ama iyi ettin sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. Uyku modunda bazı hücrelerin devreye girdiğini ve kendilerini yenilediğini son gittiğim kontrolde doktorum söyledi. Örnek verdi;
    2 kişiden biri uykusuz diğeri zamanında uyumuş.
    Uykusuz kalan kişinin daha bir pörsümüş tene ve yorgun bedene,
    Uykulu kalan kişinin zinde bir tene ve canlı bedene sahip olduğunu ve bu bağlamda uyuyamayan insanlar için UYKU servisi klinikleri açıldığını söyleyince evet yaşamımızda çoğu kez önem vermediğimiz uykunun ne denli önemli bir görevi olduğunu hatırlattı.
    Ve sadece ve sadece paylaşım amaçlı yazdım asla haddime düşmez öğretmek. Böyle biline.
    Sevgi ve saygılar

    YanıtlaSil
  3. Bu çok hoş sürprizli, güzel parçadaki mükemmel yaratıcılık için sizi yürekten kutluyorum. Resme kattığınız keyifli anlam için de.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Evet haklısın Evren'ciğim, uykunun değerini bilmiyoruz hiç birimiz.
    Aslında yazını okurken sana "kim bu şanslı" diye yorum yazmayı planlıyordum aramızda kalsın meğer uykuymuş:))
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Özür dilerim, en alttaki yazı dikkatimi çektiği için önce onu okumuş bulundum ama yazıyı okurken daha bir keyif aldım.
    Uykuyla yüzleşseydim eğer bu güzel yazının tamamını söylemek isterdim.
    Elleine, yüreğine sağlık
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. >>> tontinim, gördüm yüzümdeki gülümsemeyi, pek bir sevdim, öperim.

    >>> haykırış, uyku gerçekten önemli, uyku bozuklukları tedavi altına alınması gerekirken önemsemeyip, geçiştiriyoruz, oysa belki de bir çok hastalığa davetiye çıkartıyoruz. teşekkürler yararlı bilgiler için...

    YanıtlaSil
  7. teşekkürler asuman, hoşgeldiniz. sevgiler benden size...

    YanıtlaSil
  8. >>> özlem aslında, o şanslı da en az uykum kadar değerli olabilirdi aslında değil mi? hem ona uyuduğum ne çok gece olduğunu hesaba katarsak, sormak da son derece haklısın aslında :)sevgiler...

    >>> demek ki neymiş yaşamın kıyısında, vurucu cümleyi dikkat çekici bir hale sokmamak gerekirmiş :) sevgiler...

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...