21 Eylül 2010

Gülümseten Sıcak Yüreklere

Sabahın erkeninde, uyan zili çaldı vücut saatimin. Baktım 6. Kalktım ve güzel yürekli bir dosta çıtır kıtır yapmaya karar verdim; taze taze olsunlar istedim, kokuları üstlerinde kalsın. Bilmem öyle oldu mu?.. Yola çıktım. Yağdı yağacak bir hava, gözü nemli, bir yaş hazırda beklemekte, bahanesi hazır da, bekliyor işte. Serde yiğitlik var, yağamıyor.

Bir saat kadar sonra arabadayım, gün gri, kara kara bulutlar gelişlerini müjdeliyor yağmur damlalarının, henüz çok yolları var gibi. Nasıl da sıkışık trafik bu saatte bile, camı açıyorum, nefes nefes içime çekiyor göğün griliğini ciğerlerim, o esnada yolun karmaşasından sıyrılıyor aklım... Yüreğim pır pır... Nedensiz. Dikiz aynasının darlığına takılıp kalıyor gözüm. Dışında güneşler açan, içi hüzün kokan kadının gözlerini görüyorum. Ne de küçük şeylere büyüyor gülüşleri. Bu kadını seviyorum. Gözleri güzeldi... Gülüşü dünyalar kadar güzelmiş. Söyleyenin yalancısı olmak istiyor kalbim. Biliyorum, yüreği güzel olanlar, güzel görür dünyalarında olanları. Öylesine inanıyorum ki bu bildiğime, duyar duymaz bir sözcük, sıcacık bir gülümseme yayılıyor yüzüme, yüreğime kadar değiyor ve yatıştırıyor soğuktan ürperen tüylerimi...  Gülümsüyorum hâlâ, öyleki; sıcaklığından ılınıyor odam.

Esen deli rüzgâra yükleyeyim istiyorum selamımı, ulaştırsın gülümseten sıcak yüreklere. Öpsün onları yüreklerinden yüreğimi bu kadar ılık tutabildikleri için, iyi ki varlar, bazıları çok uzak coğrafyanın çocukları, bazıları aynı kapta yemek yediklerim, bazıları yürekdaş, bazıları özlem kokan buram buram... İyi ki oldular, iyi ki varlar. İyi ki insan, iyi ki dostlar...


11 yorum:

  1. dışında güneşler açan,içi hüzün kokan' çok sewdim bu cümleyi:)..leyla

    YanıtlaSil
  2. o çıtır kıtırdan niye bana hiç yapılmadı ki :(((

    YanıtlaSil
  3. biliyormusun evrencim, artık o çıtır kıtırlardan yapacak ailem dışında hiçbir gönül dostum yok:(

    YanıtlaSil
  4. o kadın benim ya leyla, belki beni de seversin :)

    YanıtlaSil
  5. hehe şaşkınım yaparım hem de tepsi tepsi, tam senin kalemin bu çıtır kıtırlar canım benim.

    YanıtlaSil
  6. iyi ki ateşimin böceği :)

    YanıtlaSil
  7. iyi ki ailen var guguk kuşum, ve kısa zamanda dostun olacak 3 güzel kızın...

    YanıtlaSil
  8. sewerim tabii kii:)we hatta tanımadan yada görmeden dielim,sewdim bile:)benzer şeyleri hisseden we bunları hissedilenden öte şekilde dillendiren,biraz kıskandırıcı ama güzel yinede:))leyla

    YanıtlaSil
  9. İyi ki'nin güzelliğiyle bütünleşen kadın, yine buram buram aldım cümlelerinin kokusunu...

    YanıtlaSil
  10. iyisiyle kötüsüyle yaşadıklarımıza bakıp da, iyi ki diyebiliyorsak sonunda, sanki yaşadıklarımızdan öğrendiklerimiz kalıyor kendimize. ya da bana öyle geliyor elif :)

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...