17 Ekim 2009

AŞIKSIN / Sen Aşıksın Arkadaş (Melodisiyle)


Arabesk bir geceden elde kalan saçmalıklar...



senin  medlerin var ve bazen cezirlerin...
ve sen o medlerle cezirler arasında sıkışıp kalmış bir aşıksın ve ne yazık ki aşıksın...



Ne zordur aşıksan gidiyorum demek ve ne zordur kalmak... Aşıksan, yitip gidecek diye korkarsın ve buldum diye deliliğin sınırlarını zorlarsın. Herşey mümkün gelir sana, herşey ama herşey... Dünya senin etrafında dönecek sanırsın... Ya da aya ayak basmaya koşarak gitmeye kalkarsın. Aşıksın ya, dünya durdu sanarsın. Ya da denizler üstünde yüremeyi denersin. Birden sevinir, birden üzülürsün... Aşıksın ya bir daha hiç ağlamayacağım sanarsın. Birden ağlarsın, gözyaşında sel oldu sanır, sığınaklara diye bağırırsın. Dururken koşar, ağlarken güler, dinlerken oynar, otururken dalar gidersin. Aşıksın ya, herkes seni anlasın, sen sadece anlat istersin. Bir sabah uyanır, gün bitmeyecek sanırsın, bir gece korkar yıldızları sayarsın. Kuzuları çitten atlatırken, aniden dalarsın uykuya, çitin kapısını açık bırakırsın. Aklın uçar saçmalarsın. Kelimeleri ortaya serpiştirince, cümleleri kuracak akıllı biri çıksa dersin. Özneleri unutur, yüklemleri kaçırırsın. Zamirler peşinden düdük çalar, gece bekçisi sanır pencereni kaparsın. Aşıksın ya, gitmen gerektiğini bir türlü söyleyemez, geceyi sabaha bağlarsın. Ağlar ağlar ağlarsın... Tependekini koca kara bir bulut sanarsın. Sabah olunca susup, kederine yanarsın. Güneş doğdu sanar köyün horozu çığırıınca; kalkın millet sabah oldu diye, sen kafasına terliği atarsın. Ne de olsa uykun gelmiştir yeni yeni, hem bulutlar da dağılmıştır öte beri... Hadi bir kere daha yat uykuya, aşıksın ya elbet sabah ola hayrola...

________________________________

Görsel / deviantART

8 yorum:

  1. Belki de uyandığında "sandığını "anlarsın.Sadece bir rüya olduğunu.Yanlış kişiye aşık olduğunu..Yavaş yavaş tükendiğini.Son anda görürsün tam anlamıyla bittiğini.Keşke her yerde sunulan boy boy aşk reçeteleri doğru olsa,uygulanıp bitmese..Hayat güzel..Ve yaşanacak çok şey var daha..Belki de yeni bir aşk..En baştan söylemek lazım belki de bu şarkıyı..

    YanıtlaSil
  2. Aşıksın ve aşksın ... Çok sevdim ben bunu ve ayrıca sayfanın bu hali kışa hazırlanırken dünya ..Tam bir bahar havası estirmiş çok beğendim ...:)))

    YanıtlaSil
  3. Aşk insana verdiği bu alabildiğine özgürlük hissine baytlıyorum..

    YanıtlaSil
  4. Evren,
    Ne de güzel anlatmışsın. Ama farkettim ki senin satırlarını okumasam ben bunları hatırlayamazdım. Yıllar olmuş aşık olmayalı. Ben de diyorum neden her yer gri?

    YanıtlaSil
  5. yok yok kişi yanlış değil ebruli biliyorum yanlış gitti, yeni bir aşk var ve doğru kişi de zamanlamada bir problem var galiba... eee onu da zamanla çözeris gibi :)

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim ateş böceğim, içimde bahar ya benim şimdi sayfamada yansısım istedim... benim de çokkkk içime sindi, tıpkı aşk gibi :)

    YanıtlaSil
  7. ben de, ve galiba bu nedenle sonu olduğunu bilsem de, aşk diliyorum kendime ve inanan herkese pia...

    YanıtlaSil
  8. şimdi durum şu teecetveli, sen pembe olmazsan dünya kesinlikle kendi kendine olmuyor, üstelik ben de çokkkk uzun zamandır aşksızdım, inan bisiklete binmek gibi, çarpar çarpmaz hatırlıyorsun :)

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...