03 Ekim 2009

ÜÇ / GEN




İlişkinizi tarif eden bir şekil çiz dedi bana,

koca bir çember çizdim önce,

bütün kağıdı kaplayan...

Olmasını dilediğimdi dedim.


Sonra kağıdı ters çevirdim ve küçük bir üçgen çizdim:


iç açıların toplamı 180 derece ederdi ya hani...


Topladım çizdiğim üçgeninkini

İKİ YÜZLÜ rakamlar çıktı karşıma

Köşelerden birinin AÇISI

YALANCI

ama hangisi?



12 yorum:

  1. :):):) Tepe noktada duran açı yalancı ...

    Ben öyle karar verdim kendimce eğer öyle olmasaydı öyle tepeden bakmazdı.. Nerden baktığımı sorma bence bu ikizkenar üçgen...Yalancılıksa eşitlik veriyor çartptım böldüm sağlamasınıda yaptım eşit dedi bana kendime tutuğum hesabım :)::)

    YanıtlaSil
  2. açılardan biri yalancıysa diğerleri de yalancıdır. ortaktırlar ve birinin değişse değeri diğerlerinin de değişmesi kuvvetle muhtemel. halo effect.

    YanıtlaSil
  3. Üçgenin iç açıları var..

    Ve üçgenin İÇ ACILARI da var..
    biliyor musun.
    üçgen olmak tehlikeli bir durum

    YanıtlaSil
  4. Sanki çember tercih edilen bir hal gibi gözüküyor ve öne çıkarılıyor bu yazıda- ya da ben öyle algıladım. O zaman bir soru sorayım ben de üçgenden ortaya dökülen yalan ve yanlışlara bakarak... Ya çember daralırsa? İlmek ilmek,k sıkarsa boğazı...

    Aslolan koca bir evren olabilmek ya da daha özü, bir evrene sahip olabilmek. Hani şu sonsuzluk diye tanımlanan cinsten... Sınırları çizilemeyen. Çizemediğimiz.

    Yarın bir kez daha gözden geçirim yazdıklarımı, malum günlerden cumartesi ve gece! :)))

    YanıtlaSil
  5. Senin ilişkin hep koca bir çember içinde kalsın canım.Alabildiğine sınırsız ve yalansız.Nereden başlarsanız yola yine en başa dönebilip yenileyebilesiniz aşkı ve sevginizi.ÜÇ-GENi ben görmek istemedim bile nedense!Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  6. hahah bakış açıcı sevdim ateşin böceği ama bu durumda o yanlışsa onu düzeltsek bile geriye gene de bir yalncı daha kalıyor sanki :)

    YanıtlaSil
  7. desene haklılık payım var, elimizde en az iki yalancı var karakutu :))

    YanıtlaSil
  8. üçgen olmak tehlikeli bir durum cache üstelik iç acıları toplanmıyor bile...

    YanıtlaSil
  9. o da tehlikeli olur elbette sevgili buraneros ama kadın, elindeki kağıda çizebileceği en büyük çemberi çizdiğine göre niyet ilmek ilmek sıkmak olmasa gerek, sanki koca bir dünya yaratmak istemiş, kendi içinde devingen ve rahat; tıpkı şahşahane bir evren gibi :)ya da evren yüreği (böyle de üzerime alınırım evren meselesini:)

    bu arada severim ben cumartesileri ve geceleri, laf söyletmem ona göre :)

    YanıtlaSil
  10. can tontini, çevremde o kadar çok ilişkisini bir üçgene benzeten var ki, benim de bir ilişkim aynen böyle tanımlanabilirdi aslında, o nedenle yaşam tadında etiketini kullanarak aldım bu fikrimi buraya, bir ilişki, alabildiğine sınırsız olmalı ve yalansız katılıyorum lakin bazı sınırları da içinde barındırmalı, çember betimlemesi bu yüzden; hani sonsuz geniş ama sınırı var yine de ve dediğin gibi dönüp dolaşıp yenilenebilsin diye... yoksa kimse üg-gen'i görmek istemez ilişkisinde, kim ister ki cachenin dediği gibi,İÇ ACILARI olsun...
    sevgiler benden sana...

    YanıtlaSil
  11. Bu yazı bana Yılmaz Erdoğan'ın bir sözünü hatırlattı.''Bize okulda üçgenin iç açılarını bulmayı gösterdiler ama iç acılarını bulmayı öğretemediler...''

    YanıtlaSil
  12. teşekkür ederim Tamer bilmiyorum iç acıları Y. Erdoğan'ın da kullandığını, çok güzel bir betimleme üç/gen ve iç acılar bir arada...

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...