12 Mayıs 2009

DÜŞE KALKA KAHVALTI


Oscar Peterson - The Quartet Live (featuring Joe Pass) - 5 -



_________________________________________________

Balkonumu yıkadım az önce belki kahvaltıya gelirsin diye... Sevdiğin gibi yaptım yumurtayı. Hani dometesli ve biberli olup da menemen olmadığını iddia ettiğin şekilde... Karıştırmadım da omlet olmuş oldu işte... Simitçi bağırıyor sıcak olduğunu belirten nağmelerle. İster miydi canın... Simit, kaymak, bal...

seni beklerken gazeteleri karıştırıyordum da yaşlı bir bayanın otobüs durağında anlattıkları geldi aklıma. Günlük gazetemi okuyordum. Kafasını uzattı, "varmı iyi haberler" dedi. "Yok" dedim. Başladı anlatmaya: Annesi, babası eve gelmeden hemen önce televizyonu kapatırmış. Çocuk aklıyla bir türlü anlamazmış da sonunda dayanamayıp sormuş: Anne neden babam gelmeden önce kapatıyorsun televizyonu, "haberler çok kötü bugün, baban zaten işten yorgun argın gelecek kötü haberlerle üzmesin yüreğini" Nasıl bir duyarlılıktır, nasıl bir inceliktir.

Çocuklar boş arsada top koşturmaya başladılar bile. Yokmu ki bunların dersi, ödevi... Amannnn benim de dediğim lafa bak. Çocuklar şimdi koşturmayacak da ne zaman koşturacaklar. Geç kalmasan bari. Kahvaltı masası bekler de güneş kaçar gider az sonra. Hoş sevmezsin sen zaten güneş direk girsin gözüne. Karşıda apartmanlara direnen çamlık var ya kuş sesleri ile nasıl da keyifli bir bilsen. Bu evi aldığım iyi oldu. Güneş kendini göstermeye başladı mı sahil kasabasında gibi hissediyorum kendimi. Biliyorsun kentte çok bölge kaldmadı öyle şort giyilip de parka gidilebilen. Burada kızlar erkekler akşamlara kadar cıvıl cıvıl...

Sucu geldi az önce, kriz bizi de vurdu millet gene çeşmeden içiyor suları dedi. Dertli işte... Kim değil ki; arkadaşım haftasonu çocukluk arkadaşına gitti. Çocuk 2 yılı aşkın süredir işsizmiş. Simsiyah boyamış odasının duvarlarını, kendimle kalmam, sorularımın cevabını bulmam gerekir diyormuş da başka bir şey demiyormuş. İlk soru tahmin edeceğin gibi ben nerede yanlış yaptım.

Hepimiz soruyoruz bu soruyu kendimize zaman zaman... Hatırlar mısın kısa bir zaman önce benzer bir soru ile sorguluyordum hayatı... Ben nerede yanlış yaptım. Ellerimi tutmuştun sımsıkı, yanlışı sen değil Havva ile Adem yapmış aşkım demiştin.

Saat on buçuk olmuş bile, gelmezsin bu saatten sonra.. Zaten geleceğim de dememiştin de bekledim ben gene de. Hani gelirsen, akşam kaldığımız yerden sohbet ederiz diye... Anlayacağın kahvaltı bahane, ben sohbetini bekler dururum balkonumda, seçtiğim müzik sadece sana, sohbete güzel bir fon oluşturur niyetiyle...

32 yorum:

  1. valla gelen giden oldu mu bilmiyorum ama bu sayfaya bahar gelmiş mis gibi ve de çok güzel olmuş bunu biliyorum işte :))))

    YanıtlaSil
  2. sen gelseydin bari, hazır yolculuk başlamış içine doğru belki için taaaa buralardadır olamaz mı yani :)

    YanıtlaSil
  3. Çok oldu Bursa'ya gitmeyeli.

    Bir yandan gelişmiş güzelleşmiş ama bir yandanda yozlaşmış diyorlar ki, kendi memleketimden az çok ne hale geldiğini tahmin ediyorum.

    Özledim Çekirge, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Küçük Kumla, Büyük Kumla Narlı güzergahlarını :)

    YanıtlaSil
  4. Bu müzik eşliğin de senin sohbetin de o miss gibi çıtır simitte kaçmaz dı hani.Kaçıran yansın derdine nerde bulacak böyle mis gibi güneşli havada seninle yapılan kahvaltı ve sohbetin keyfini...

    YanıtlaSil
  5. damat aşk olsun demedik mi benim ev sizindir düğünden sonra, yap düğünü bu yaz bitir hasretini bursaya :)) ama söylemedi deme çok değişti bursa çokkkk iyiye değil üstelik kötüye gidiş var maaelef be cimbam :(

    YanıtlaSil
  6. bak yoksa işin atla gel ateş böceği, bir daha kurarım ben masayı, karşılıklı sohbet eker, dostluk biçeriz :)

    YanıtlaSil
  7. Tahmin ediyorum evren.

    Balıkesir Erdek bile bu kadar değişmişken YEŞİL!!! Bursa'nın ne hale geldiğini tahmin etmek çok zor değil.

    Acaba Karaacali'deki Oba sahil sitesi nasıldır çoook uzun zaman oldu be gitmeyeli :)

    YanıtlaSil
  8. :))) neden öyle diyorsun ki adına yakıştı bir kere yeşil de sanki biraz koyu geldi bana tonu :)))
    Bak şimdi Karacaali'ye gitmeyeli 10yıl vardır iyi mi? Bilemedim ben :)
    başka soru :)))

    YanıtlaSil
  9. Yok valla blogmania bilmem kaç yazlık versiyonu Ocaklarda milleti toplayarak yapacam :D

    Kahvaltı dedinde ben acıktım yahu.

    YanıtlaSil
  10. toplamadıysan eğer masayı, bekle ben geliyorum,zaten oda bahane ya! bir iki laflarız o güzel ortamda işte..

    YanıtlaSil
  11. ocaklar sen bıraktığında nasıldı bilmem ama şimdiler pek öyle parti kaldıracak havası yok bence cimbam :)

    YanıtlaSil
  12. beklerim, beklerken masaya yeni şeyler eklerim var mı özel bir isteğin maryjade :)

    YanıtlaSil
  13. ben birkaç zeytinyağlı kapar gelirim sen kurmuşsun ya masayı yeter, birde sıcak bir çay ve sohbet, değmeyin keyfimize...

    YanıtlaSil
  14. ben brunch diye buna derim işte :))

    YanıtlaSil
  15. Yok valla Evren Gonya'nın havası yeter her sene ordayım merak etme Ocaklar'ı yalnız bırakmam asla :))

    Acıktım be susun :D

    YanıtlaSil
  16. diyecektim tam ağzımdan aldın, valla canım çekti öyle böyle değil.. brunch ımız gelmişti haberimiz yokmuş :-)

    YanıtlaSil
  17. Kahvaltı masan hala duruyorsa, bekle hemen geliyorum. Ben de hep kendime böyle güzellikler yaparım, portakal suyu sıkarım kendime, türk kahvesi yaparım kendime, kendi şerefime içerim, denesene....güzel oluyor. O ortamı o kadar güzel kılan sensin evren, kimsenin varlığı değil, izin verirsen ortamını ben paylaşırım seve seve, eğer böyle beklersen o güzel kahvaltıyı hiç yapamayabilirsin:)en güzel hediye kendine verilendir:)canım

    YanıtlaSil
  18. cimbam ocaklara geldiğinde haberdar ben sana kahvaltı hazırlarım ne diye sıkıyorsun canını :)

    YanıtlaSil
  19. toplanın gelin valla ben de masa bol, sandalye bol, sohbet desen gırla :) elbet yiyecek bir şeyler de buluruz :)))

    YanıtlaSil
  20. guguk kuşu duruyor masam zaman kaybetme gel, ben portakalları sıkmaya başladım vitamini kaçmasın :)
    hediyeye gelince kendimi şımartmayı severim ben :) mumlu yemek masası hazırlamalarım meşurdur akşama vaktin varsa kal derim hazır gelmişsin :)

    YanıtlaSil
  21. alllahhhh derim, ne diyim, muck

    YanıtlaSil
  22. müziği sevmedm uykum gelir sabah sabha dinlesem ben bunu...daha canlı bir şeyler lazım...

    Ama yazı bir o kadar canlı bir o kadar sıcak...Kahvaltıda olasım geldi...

    Bide alüminyum sahanda yapacaktın yumurtayı biraz sucuk biraz kşar koyacaksın aman sarıları bozulmasın...Benim karnım acıktı galiba...

    Bide bursayı bende özledim ilk fırsatta gitmek lazım çok güzel dostlarımı özledim...

    YanıtlaSil
  23. haha canım müzik sana değil ki, sen gel ben fona ilhan irem koyarım, önce sahanda yumurta ile altlık yaparız sonra üzerine demleniriz, ne dersin müdür uyar mı sana :))

    YanıtlaSil
  24. kahvaltı için son durum şudur: balkonda 12 kişiye kadar yerimiz var ancak sigara içenler için ayrılmış durumda... salonda sigara içmeyenler ve aileler için 8 kişilik yerimiz var... gece gelecem sadece içecem diyen serseri takımı için de mutfakta yer yaptık nevaleye uzak kalmasınlar diye onlara da 6 kişilik servis verebiliyoruz. toplanın gelin derim :))

    YanıtlaSil
  25. baba olay bitmiştir,sabahtan geliyoruz,akşama kadar takılıyoruz :-)))

    YanıtlaSil
  26. Sabah kahvaltısından ertesi sabaha kadarlık kısmı kaldıracaksa varız beyauu :D

    YanıtlaSil
  27. Evrencim güneş damların ötesine geçti mi oralarda?Sen kahvaltı sofranı topla,Kaş'taki Ela'nın balkonundan görünen Yunan adalarına karşı, ben hazırlayayım sana rakılı bir sofra.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  28. Evren'im söz sende... org.yapıla, herkes toplanıp sana gele,sabahtan ertesi sabaha kadar takıla...

    YanıtlaSil
  29. arkadaşlar son dakika durum değişikliği siz bende kahvaltı ede durun ben aldığım davete hayır diyemeyerek Kaş'a yola çıkıyorum. Tontini balık vardır dimi o rakının yanında :)

    YanıtlaSil
  30. Yahu siz ne yapıyorsunuz arkadaşlar? içeni var,içemeyeni var!.. :-) Kaş sularında, Yunan adaları karşısında balık ve rakı olayınada girdiniz ya helal olsun size, sarhoş olasım geldi yana yakıla... kalın sağlıcakla..

    YanıtlaSil
  31. oooooo burda ne oluyor bakalım Evren hımm demek Kaş'a davet aldnız hiç itirazınızda yok baklıyorum ee olmadı denize karşı Kaş ta yaprız kahvaltıyı sigara börekleri bende Türk kahvesi üzerine fal da bakarım hem güzel güzel..:):)

    YanıtlaSil
  32. hahah otobüs kaldırırz kahvaltıdan sonra Kaş'a da hem tontini hem Ela ne der bu duruma bilemedim :)

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...