03 Mayıs 2009

NEDENSİZ ÖĞÜTLERİM


Christina Aguilera - It's A Man's Man's Man's World



Güneş vuruyor yüzüme... Simitçi sabahın keyifli anlarını yakalamak için çıkmş erkenden sokağa. Simitleri soğusun istemiyor ama kimsecikler de sanki sesini duymuyor. Bağırıyor seninin tız ve tok seslerinde "simitçiyeeeeeeee" gibi bir ses duyuyorum, önce alayım diyorum bir simit; peynirim var; hem beyaz hem eski kaşar, zeytinim var; hem siyah hem yeşil, dometesim, taze otlarım, tereyağım, balım, reçelim var; hem çilek hem portakal... Bir de çay yaparım en kokulusundan taze taze... Uzanırım balkondaki keyif koltuğuma, okurum gazetelerimi, güneş ısıtırken beni ederim kraliçeler gibi kahvaltımı... Diyorum da neden yapamıyorum bilmiyorum. Bir şarkı takılıyor dilimin ucuna... It's A Man's World

Neden James Brown yorumu değil de Aguilera yorumu var kafamda... Üzerine çok düşünmüyorum kafamı yorduğum başka bir konu var şu anda. Neden kahvaltı edecek herşeyim varken kahvaltı etmiyorum da eksik olanının ne olduğunu bulmak konusunda çaba harcıyorum oturduğum yerden. Neden elimde olanla mutlu olmayı tercih etmiyorum da olmayana öykünüyorum her pazar sabahında.

Tek ve yalnız yaşamaksa sıkıntın NEDENSİZ yere kendini üzeceğine bir can yoldaşı bulsana kendine a salak kızım benim... Şarkılar tutup fal bakacağına, can yoldaşının elini tutup kendin şarkılar söylene bağıra çağıra... Oturup köşende yazılar yazacağına, can yoldaşını bulmak için karışsana insan arasına, bulunca da yatsana dizine o okusun sana dair yazdıklarını sesinin en güzel aşk tonuyla... Hem belli mi olur o da sever senin gibi şarabı, rakıyı, oturur gecelere mum yakar, bir de jazz plakları çalarsınız fonda, sarmaş dolaş olursunuz ay vuran balkonunda... A salak kızım benim yazmaktan vazgeçip hayata karış ki, yüreğindekileri de yaşa. Belli mi olur belki seni arayan bulur da beraber yaşarsınız aşka aşık hallerinizi dimi benim salak kızım...

HADİ CANIM...
HADİ KIZIM...
HADİ DURMA KARIŞ HAYATA...

24 yorum:

  1. hadi güzel kızım:)
    kahvaltıya gidiyorum, koş gel..
    iyot kokulu mis gibi..
    eeee hadiiiiii, günü kaçırmayalım:))
    güzel geçsin günün, öperim..

    YanıtlaSil
  2. hayata karışmak alla bazen de insanın karışmaması iyi bi şey :) sahte bir güneş görüyorum ben de dışarda hava serin olmalı, iyi pazarlar :)

    YanıtlaSil
  3. Hadi güzel kızım
    Hadi can kuşum
    Katıl hayata...
    Tadını çıkar gençliğinin
    Kahvaltı yaptıktan sonra.

    YanıtlaSil
  4. the jeff healey band dinledin mi hiç elimde the singles 2009 adıyla çıkan cd leri var.Son bir haftadır en çok dinlediğim albüm...ve bu pazar sabahı hava kapalıydı.Dün akşamda aslında süper bir akşamdı.Ama sabah, sahne yıldızlarının evlerine döndükleri haleti ruhiyede girdim kapıdan içeri...Ve çok yakıştı güne albüm,dağıttı bütün bulutları...İşin ilginci sabah gelirken ki ince yağmur bitti, güneş açtı...Böyle bir albüm yani:))Size de iyi pazarlar efendim:))

    YanıtlaSil
  5. Bizim mahallenin simitçisi şöyle seslenir hafta sonları "Eskişehir'in unundan, Ankara'nın suyundan,yeni çıktı fırından simitçiyeeeeeeeeeeeğğğğğ:)))))"

    Brown ya da Aguilera önemli olan senin zihnindeki yorum. Bu hoş yazıya tek itirazım belki yalnız okudum miyoğum ya sen solak kızım dedin değil mi?

    Zaten hayatın ta içindesin yazarken de, yazmazken de..

    Dilediğince bir pazar olsun.

    YanıtlaSil
  6. güzel geçti Nily, günü kaçırmadım ve güzel bir anı olarak saklayacağım kadar sıcak ve samimi bir gün oldu bu pazar :)

    YanıtlaSil
  7. yok yok bekriya karışmak lazım hayata illa bulaşmak kıyısından köşesinden güneş gören dışarıya... dilerim iyi geçmiştir pazarın, öperim :)

    YanıtlaSil
  8. kahvaltı yaptım önce, sonra keyif kattım günüme... tadım gençlkten mi bilmem ama gözümdeki mutluluk günün getirdiklerinde... sevgiler :)

    YanıtlaSil
  9. dinlememiştim sen sorana kadar ve evet dinledim öğleden sonra... keyif kattı günüme ama bilemedim sabah eve yıldızların haleti ruhiyesi ile dönmek nasıl birşeydir :)))

    YanıtlaSil
  10. hahaha solakım ya ben karıltırdım herhalde :) teşekkür ederim uzağa giden kadın seviyorum seninle çıkılan yolculukları ve durak yerlerini...

    YanıtlaSil
  11. Bu tesadüfü paylaşmadan edemeyeceğim... Belki sabah saatlerinde olmasa da okumanın başına oturduğumda işe bak ki çalan müzik El Beso Del Final - Christina Aguilera' di... Sevgilerimle nedensiz yere üzme kendini:))

    YanıtlaSil
  12. hani yıldızlar yoğun bir sahne gecesinden alkış kıyametten evlerine döndüklerinde bir yalnızlık duygusu içine düşerler ya,bir sendromdur bu ve onların alkol ve uyuşturucu tutkunluğunun sebebi olarak gösterilir ya bu hal... işte bu durum:))

    YanıtlaSil
  13. keyifliymiş arzu güzel bir tesadüfmüş doğrusu... üzmem üzmem merak etme :)

    YanıtlaSil
  14. hımmm buraneros, şimdi anladım... :))

    YanıtlaSil
  15. Hayata karışmak yazım,
    Hadi karışalım...
    Kaçırmayalım zamanları...
    Zamanların bize gizlediği anları...

    YanıtlaSil
  16. koşturmalı bir pazar geçirdim sonrasında kitabımı nihayet bitirdim yarına bedenen azırım ruhumu sabah tartıcam :)

    YanıtlaSil
  17. Hep jetonum geç ya da çok erken düşüyor değilmi?>Neyse aquilera ya takıldım yazdıklarının hepsini bir kenara bırakıp tekrar okumak zorunda kaldım. Sen git hayatına karış ama bu müziği bırak burada kalsın ben de seslere karışıp yok olayım. Hadi artık ya kızıcam ama mutlu ol artık, bul şu adamı da biz de rahat edelim.
    ha bugün ha yarın diye habire Evreni düşünmeyelim dimi dimi dimi ?
    :):):):)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  18. bugün bana güzel anlar saklamış buldum çıkarttım bir kaçını geri kalan varsa beklesin dedim haftaya pazarı elif dilerim sen de bulmuşsundur keyifli anları :)

    YanıtlaSil
  19. sonucu bildir mutlaka bekriya :)

    YanıtlaSil
  20. nasıl bir sesi var dimi tutsak, insanı alıp götürüyor :) ya mutluyum ben gerçekten bak, yansıtamıyorum sadece :))) bu arada adam var da biz mi bulamadık diycem ayıp olacak adamlara :)

    he di valla :))) sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Aguilera adı güne damgayı bastı:))Hurt diye bir parçası vardır.Hani gecenin bu vaktinde biraz alıp götürebilirde bi taraflara...Bilinmiyorsa bilgi olsun dedim:))

    YanıtlaSil
  22. bizim buralarda damga vurulur :) ben şarkının sözlerini çok severim, özellikle de şu bölümünü :

    "If I had just one more day
    I would tell you how much that I've missed you"

    gecenin bu vaktinde alıp götürdü de iyi olmadı buraneros, bir sigara yakmak ve içmek geldi içimden... hiç niyetim yokken, üstelik sigara içmiyorken :) bu durumda bir kadeh şarap içeyim bari :)

    YanıtlaSil
  23. Dostum bu şartlar altında sana ünlü bir Türk büyüğünün (!) bu konuya ilişkin özlü sözünü tekrar hatırlatmakta fayda görüyorum: "YÖNÜNÜ DEĞİŞTİRMELİSİN" :))) Devamını biliyorsun zaten yorma beni haha...

    YanıtlaSil
  24. hahaha doğru ya... şaşkınım yönümü değiştirecem de ne yöne dönecem ondan çok emin değilim ben :)))

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...