23 Ocak 2010

BEYAZ HÜZÜN

Top sahasının çocukları tek tük döküldüler meydana; kardan adam yapacak kadar kar vardı ama onlar bir iki tekmeledi karı ve bir iki de kar topu yapıp birbirine attılar o kadar. Bir süre sonra geldikleri gibi hızla gözden kayboldular. Bir kız çocuğu, ellerinde eldiveni, karları yuvarladı tek başına. Kocaman bir top yaptı; daha küçükçe olanı ilk yaptığının üzerine koydu ve daha küçüğünü en üste. Kardan adamı tamamladı; kendi atkısını çıkarıp kardan adamın boynuna doladı. Bir öpücük kondurdu kardan adamın yanağına ve oradan uzaklaştı. Ben bütün bunları seyredebilmek için, tek kişilik koltuğumu cam kenarına getirdim. Camın kenarına koltuğu getirmek için eşyaların neredeyse tamamı yerinden oynamış oldu. Kız çocuğu karı yuvarlarken ben  eşyaları yuvarladım sağa sola.Şimdi tek kişilik koltuğuma oturmuş, elimde sıcak çikolatam, karın bir o yana bir bu yana flörtöz yağışını seyrederken, sıcak peteğime ayaklarımı uzatmış, yağan karın yumuşaklığında usul düşler kuruyorum. Bir şöminem olsaydı fikrinin ucundan yol alıp düşün kucağına düşmek üzereyken, kardan adamın kaşkoluna takılıyorum.  Onu bile bulamayan onca kardan çocuğun, adamın, kadının, bebeğin hüznünde, perdemi kapatıyorum. Göz görmeyince gönül üzülmez mi deniyorum.


13 yorum:

  1. Göz görmese de gönül üzülüyor be gülüm.Duyan gönüllere mesafeler yok gibi. Hava ve kara yolları kapansa da görsel iletişimle ulaşıyor en hüzünlü manzaralar belleklerimize.İstersen sen kapat perdelerini.Bak herşey yine de görünüyor gönül aynanda. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  2. bende geliyimmmi
    yazicaktim
    sonra dedim ben nereye oturucam
    vazgectim o yuzden
    veya sen kankana git ordan seyret ben sende oturiyim
    olmami
    valla supper olur

    YanıtlaSil
  3. aynen dediğin gibi sufim... gönül aynası sen perdeni kapasan da gösteriyor dışarısını... sevgiler benden sana...

    YanıtlaSil
  4. çocum, gel valla zaten ben kankamla çıktım sokaklara, kar topu oynadımi, karlarda yuvarlandım, bi de çamların altında durdum o bana kar yağdırdı lapa lapa... yürüdük bi de şarkılar söyledik... sen otur köşende süpper olur valla :)

    YanıtlaSil
  5. çok güzel bi gündü ya nihayet yağdı, tüm gün dışardaydım yaşam kaynağım saydığım bi adamla dakikaları saat yapmaktı tek derdim hep böyle olsa :)

    YanıtlaSil
  6. ahahahaaaa
    buraya yazamiyicagim seyle gecti icimden
    yarin birgun aleyhimde delil olarak kullaniolmasin diye yazmiyorum
    ama siz anladiniz ORtmenimmm

    ii pazaalr

    YanıtlaSil
  7. akşamüzeri ben de keyfini çıkarttım karın bekriya, ama yaşımının kaynağı kendin be güzelim... bi adama bu kadar ağır bir yük yükleme... sen gene dakikaları saat yap saatleri gün günleri yıl ama yaşamının kaynağı kendin ol bekriyam...

    YanıtlaSil
  8. ahaahha sabah sabah bi kahkaha attım, suratın gelince gözümün önüne. seviyom çocuk ben seni... hem de çok seviyom... sana da ii pazarlar...

    YanıtlaSil
  9. Ben şömineyi yaktım, çıtır çıtır ateşin sesi..Bir alevi, bir kar yağışını izledim.Önce şükrettim,sonra dua ettim,olmayanlara da sıcacık bir kış olsun diye.Gözünü kapatınca görmek istediklerinden kaçamıyorsun ki.Çünkü gören gönül gözün..Yüreğine sağlık,masal diyarına gittim geldim yine..

    YanıtlaSil
  10. birine büyük anlamlar yüklemek hep aptalcadır ama bu sıralar aptalca şeyler yapasım var. yorulduğumu hissediyorum nedense.

    birazcık nefes molası sadece :)

    YanıtlaSil
  11. bilirim de ebruli gene de denerim işte. şömineye bir odun da benim iç at bu gece... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. bazen aptalca şeyler yapmak gerek bekriya... ama sadece bazen :))

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...