24 Şubat 2010

KISIR DÖNGÜ



'Düşünme'

Düşünmeyip ne yapacaktım ki... Dün akşamki konuşmanın üzerinden evden hızlıca çıkmasının ve son söylediği sözün 'Gidiyorum' olmasının üzerine, düşünmeyip ne yapacaktım. Aslında zorladım kendimi uyumak için, yatağıma yattım, bir göz bandı bulup taktım. Sakinleştirici hapın etkisi için bekledim. Öylece sırt üstü yatmış, sokak lambasının aydınlığından bile kaçan kendimi sakinleştirmeye çabalıyordum ki; sokaktaki iki kedinin flörtöz koşuşturmalarına takıldım.

İlk günlerimiz geldi aklıma, ilk karşılaşmamız. İlk dokunuş... Hacer'e anlatmıştım olup biteni, heyecandan sesimin titremesine günlerce dalga geçerek tepki vermişti. Olsundu... Hacer, yüreğimi bilirdi. Avcunun içini bilmezdi ezbere ama yüreğimi bilirdi. Hacer'i arasam diye düşünmedim değil ama geç olmuştu. Göz bandımı çıkarttım, salona geçtim. Sallanan koltuğa oturup düşünmeye başladım.

'Düşünme'

Düşünmeyip ne yapacaktım ki... Az önceki konuşmanın üzerinden evden hızlıca çıkmasının ve son söylediği sözün 'Gidiyorum' olmasının üzerine, düşünmeyip ne yapacaktım. Aslında zorladım kendimi düşünmemek için, gidip müziği açtım, sevdiğim bir şarkı bulup uzandım. Müziğin beni sakinleştirmesi için bekledim. Öylece sırt üstü uzanmış sokak lambasının aydınlığında sakinleşmeye çabalıyordum ki; sokaktaki iki kedinin flörtöz çığlıklarına takıldım.

İlk kelimelerimiz geldi aklıma, ilk seslenişimiz. İlk ses verişimiz.... Hacer'e anlatmıştım olup biteni, heyecandan sesimin titremesine günlerce dalga geçerek tepki vermişti. Olsundu... Hacer, yüreğimi bilirdi. Avcunun içini bilmezdi ezbere ama yüreğimi bilirdi. Hacer'i arasam diye düşünmedim değil ama geç olmuştu. Müziği kapattım, mutfağa geçtim. Elime bir hap alıp düşünmeye başladım.

'Düşünme'

Düşünmeyip ne yapacaktım ki... Az önceki konuşmanın üzerinden evden hızlıca çıkmasının ve son söylediği sözün 'Gidiyorum' olmasının üzerine, düşünmeyip ne yapacaktım. Aslında zorladım kendimi düşünmemek için, elime aldığım hapı hızlıca içtim, mutfak camını açıp önündeki tabureye oturdum. Hafif hafif esen rüzgarı içime çekip sakinleşmek için bekledim. öylece oturmuş sokak lambasının aydınlığında sakinleşmeye çabalıyordum ki; sokaktaki iki kedinin flörtöz mırıldanmalarına takıldım.

İlk bakışlarımız geldi aklıma, ilk susuşumuz. İlk kelimesiz kalışımız... Hacer'e anlatmıştım olup biteni, heyecandan sesimin titremesine günlerce dalga geçerek tepki vermişti. Olsundu... Hacer, yüreğimi bilirdi. Avcunun içini bilmezdi ezbere ama yüreğimi bilirdi. Hacer'i arasam diye düşünmedim değil ama geç olmuştu. Camı kapattım yatak odasına geçtim. Yatağa uzanıp düşünmeye başladım.

'Düşünme'

Düşünmeyip ne yapacaktım ki... Dün akşamki konuşmanın üzerinden evden hızlıca çıkmasının ve son söylediği sözün 'Gidiyorum' olmasının üzerine, düşünmeyip ne yapacaktım. Aslında zorladım kendimi uyumak için, yatağıma yattım, bir göz bandı bulup taktım. Sakinleştirici hapın etkisi için bekledim. Öylece sırt üstü yatmış, sokak lambasının aydınlığından bile kaçan kendimi sakinleştirmeye çabalıyordum ki; sokaktaki iki kedinin flörtöz çığlıklarına takıldım.

İlk günlerimiz geldi aklıma, ilk karşılaşmamız. İlk dokunuş... Hacer'e anlatmıştım olup biteni, heyecandan sesimin titremesine günlerce dalga geçerek tepki vermişti. Olsundu... Hacer, yüreğimi bilirdi. Avcunun içini bilmezdi ezbere ama yüreğimi bilirdi. Hacer'i arasam diye düşünmedim değil ama geç olmuştu. Göz bandımı çıkarttım, salona geçtim. Telefona uzanan elime direnmedim. Aradım Hacer'i. Olup biteni ve sonrasını anlattım. Sessizce dinledi beni... Tek söz etti, kapadı telefonu.

'Düşünme'

Düşünmeyip ne yapacaktım ki... Kendi dünyamın sonsuzluğunda, ben tek başına kara bir ağaçtım. Düşündükçe kuruyor, kur(u)dukça düşünüyordum. Kısır bir döngü gibiydi yaşam...

***

Kapı çaldığında O sandım... Döndü sandım... Heyecanla koşup kapıyı açtım. Hacer'di.

'Biliyorum düşüneceksin, hem düşünmeyip ne yapacaksın ki...'

Kahkahalarla güldük o gece... Hacer, yüreğimi bilirdi. Avcunun içini bilmezdi ezbere ama yüreğimi bilirdi. O yüzden yanında pamuklar getirmişti. Sen dedi, kuru kara bir ağaç değilsin. O gece yüreğimi teslim ettim ona. Düşünmedim... Hem düşünüp ne yapacaktım ki... Dün akşamki konuşmanın üzerinden evden hızlıca çıkmasının ve son söylediği sözün 'Gidiyorum' olmasının üzerine, düşünüp ne yapacaktım.

'Düşün'

Düşünüp ne yapabilirdim ki...





10 yorum:

  1. "düşünüyorum öyleyse varım" dese de Descartes amca:) varolmak için düşünmemek gerek aslında.
    sabahtan dilime dolandı bir şarkı tutamıyorum kendimi:) sana da mırıldanayım azıcık:)
    "günaydınım, nar çiçeğim, sevdiğim"
    gerisini bilmiyorum maalesef:)
    güzel bir gün olsun...

    YanıtlaSil
  2. Ay sonu Ankaradayım.
    İşçi kardeşlerime bir omuz da ben vermek istiyorum. Aslında bu kararı verirken fazla düşünmeme gerek kalmadı. Zaten bünye müsait, üzerimdeki elbise de onlarla aynı kumaştandı.

    Demem oki sana iki gözüm, işte bende gidiyorum. Gidipte dönmemek var bu sefer zalimin copundan, nefret kusan soyundan sopundan. Hani gidiyorum dedim ya, göze düşen sözlerimi sen toparla istiyorum bir taraftan. Bırak avuçlarında pul olsun, bir tanesi bile düşecek olursa eğer yere, su ver özüne, büyüsün bu memlekete kul olsun.

    Hakkını helal et Evren bacım :)
    Kal sağlıcakla.

    YanıtlaSil
  3. bak ben bu şarkıyı sanki hiç bilmiyorum deniz... aklıma düşürdün, bulup da dinlemek gerek :)
    senin günlerin çok daha güzel geçsin, öyle ki; hep daha güzelini bulmak için dal uykularına :)

    YanıtlaSil
  4. yolun açık olsun kalemi kara adam...
    desteğin güç olsun, çözüm olsun...
    dönüşünü anlat bize...
    sözün arkada kalmasın...
    :))

    YanıtlaSil
  5. http://canliklip.com/klip-izle-10576-Melihat-Gulses-Gunaydinim-nar-cicegim-sevgilim.html

    öğlen arasını bekleyemedim, açtım ve dinliyorum. evrencim bu bayandan bir de "çok aşığın var diyorlar" dinlesen:)
    benim günüm güzel olsa ne yazar, "kara kalem"in yorumunu okuyunca aklım o insanlarımızın çilesine takıldı yeniden. onlar ve diğer çileliler. hayatta yeterince acı ve çirkinlik varken daha güzelini aramak yoruyor. o nedenle mevcut güzelliklerin değerini bilmeli sanırım ve enerjimizi iyi kullanmalı.
    sen sesimi duydukça, ben susmayacağım galiba:) en iyisi kaçayım ben.

    YanıtlaSil
  6. şarkıyı dinleyince bildim :)
    teşekkür ettim...

    bence sen en güzel sabaha uyanmışsın zaten... değil mi ki; "mevcut güzelliklerin değerini bilmeli" demişsin :) evet, evet sen en güzel sabaha uyanmışsın zaten :)

    YanıtlaSil
  7. düşün.. geri getiremeyeceklerini, geri gelmeyecekleri, geride kalanları ve sonra acı cek cekebildiğin kadar. bu mudur, değildir elbet. gidenleri geri getirme cabası değil aslında bazen düşündüğümüz, bugün aynı sey olsa ne yapardım meselesi...

    cok güzeldi tşk ler...

    sevgiler. :)

    www.hayatmasali.com
    gülçin

    YanıtlaSil
  8. Giden gittiyse eğer,Hacer sonuna kadar yüreğini dinler.Ben avuçiçlerini düşündüm ve merak ettim, venüs tepende ne var?

    YanıtlaSil
  9. giden gider düşünme boş ver gitsin nasıl olsa yüreğini bilen hacer var dostlar sağolsun ...iyiki varlar sevgi ve dostlukla...

    YanıtlaSil
  10. Bir kitap okuyordum giden birinin ardından "hatırlamanın yasak ama unutmanın imkansız olduğunu" söylüyordu.. üzerine yazınız tuz biber oldu. yüreğinize ve ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...