13 Şubat 2010

SABAH OLSA














Ne zaman erken diyebileceğim bir saatte uyusam, sabaha karşı üç dört gibi uyanırım. Kendi saatim bana uyanma vakti der, bakarım etrafıma, yaşam durmuş. Ben neden duramamışım bilmem.

***

Rüyalar görüyorum. Bu normal. Rüyalarımı unutuyorum. Bu da normal. Sabah uyandığımda neredeyse hep unutuyorum ama gece yarısı rüyadan uyanır da su içersem çoğunlukla hatırlıyorum. Bu normal mi bilmiyorum. Yani rüya ve su ilişkisi... Uyanır uyanmaz not aldım aldım, 1-2 saat içinde herşey sis bulutu, ben sadece rüya gördüğümü hatırlıyorum ama ne olduğunu asla bulamıyorum. Her rüyamın üstüne de su içemem ki...

***

Bu gece küçük bir çocuk cep telefonumu çaldı. Annemle yürürken. Arkasından koşup yakaladım. Bir apartman kapısından girdi ve bir avluya çıktı. Çıkış yoktu. Kahveymiş orası, nasıl sevindim. Küçük hırsıza teşekkür bile ettim. Yepyeni bir yer keşfetmeme vesile olduğu için. Bu rüya bana ne demek istedi; önce bir şeyi kaybedeceğim sonra da bulduğuma daha çok mu sevineceğim. Belki... Bütün bunlar olduğunda ben zaten rüyamı tamamen unutmuş olacağım. O nedenle bana verdiği mesaj için şimdiden teşekkür edeyim.

***

Sabahın bu saatinde daha faydalı bir şey yapayım istiyorum ama okumaya yorgun gözüm kapanıp gidiyor, yazmaya düşkün el, dur durak bilmiyor. Aklın, fıldır fıldır dönen gözlerle resmedilebilecek haliyse giderek evlere şenlik bir hal alıyor.

***

Sevgili süpriz yaptı bu gece bana mutlu oldum. Sanki bir rüyadaydım. Koşuyordum. Yoksa hırsız o muydu, kalbimi çaldığı için peşinden koşuyor, yakaladığımda beni ulaştırdığı yerlerde mutlu mu oluyordum. Evet, evet rüyam böyle yorumlanınca pek bir güzel oldu. Gidip bir öpücük vereyim ve sıcağına uzanıp uykuma kaldığım yerden devam edeyim. Hem belli mi olur, az önce beni götürdüğü avlunun keyfine varmak için kahve kokusuna yükleriz aşkı... Buram buram...

***

Sabah olsa...

***

Sabah olsa deyince aklıma geldi, bir filmden karşılıklı bir replik...
"Bu gece hiç bitmese..." der genç kız sevgilisi ile geçirdikleri bir gecede... "Bu gece bitmesse yarın olmaz ve yarın sana yapacağım evlenme teklifini duyamazsın, o nedenle bir şey dileyeceksen o; bu gece çabuk bitse olsun" Ah... Siz de o genç kızın kalbinin o adam için sonsuz attığını hissettiniz mi?

***

Sabah olsa...



_________________________________________
Fotoğraf  / altphotos

6 yorum:

  1. Hadi git yat hadi.
    Kızdırma Terziyi :)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Evrencim,

    Tek sen değilsin sanırım sabah olmadan uyanan! gördüğü rüyaları ise çoğunlukla hatırlamayan!..ama bak bu gördüğün rüyan çok güzel!önce kaybettiğini sanacaksın, sonra şaşıracak kaybettiğin şeyin peşinden giderken, yepyeni bir sayfa açacaksın hayatında!
    ben iyiye ve hayra yordum canım bu gördüğün rüyayı! içimden gelenler bunlardı...

    geçmiş yaşanmış bitmiş!
    şimdi ömrün 2. baharında sana armağan olsun yaşayacağın güzellikler!
    tek bir güne değil bir ömre ve sonsuzlağa dek uzanacak sevgiler hep seninle olsun...

    daha tan yeri bile ağarmadan:)
    henüz üzerine toz bile düşmemiş tertemiz duygularımla
    bütün güzel enerjilerimi sana yolluyorum canım:)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. esmirrr... nasıl da güzel bir sabaha uyanmıştım ve nasıl da denk geldi dileklerin dileklerime...
    senin duygularının üzerine toz bile düşmeyeceğini biliyorum, güzel enerjilerinin benden çoğalarak yansımasını ve sen dahil güzel yürekli bütün insanları bulmasını diliyorum... kocaman öpüyorum, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  4. Beni de boncuk uyutmaz.Saat sabahın üçünde dördünde gelir mırın mırın uyandırır beni.Boncuk kim mi,kedimiz tabii ki.Burun buruna sürtüşüp sevişmeden ve illa elimden yiyecek mamasını.
    Sabah olsa da yese olmaz mı.Yok illa uyandıracak.Benim de böyle bir derdim var.

    YanıtlaSil
  5. en azından senin geçerli bir sebebin varmış ramazan :) ve bence keyifli bir dert, hem de mırıl mırıl :)

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...