22 Mart 2009

TAZELENMEK

Kalakaldım ekranımın karşısında... Aslında Örselenmek serisine devam edecektim. Bu gece planladığım üzere şarabımı açmış, keyifle yudumluyordum. Aklıma üşüştü kelimeler, hikayenin devamını yazmak an'ıydı an. Ama öyle olmdı. Laptop'u açtım. Sevdiğim bir blogger yeni bir post girmiş, ona göz attım. Cassandra Wilson - Fragile söylüyor bir Sting bestesi aslında. Nasıl yumuşacık bir ses. Keyfime diyecek yok. Uzaktaki bir adamı düşünüyorum. O da bu gece şarabını yudumluyor mudur ki diye... Neyi dinliyordur acaba...

O anda dikkatimi bir blog çekiyor. Onun da bir dünyası olduğundan, merak ediyorum. Bayılıyorum böyle tek tıkla varılan dünyalara. Ne süprizler bekliyor insanı, ne güzel duygularla karşılıyorlar insanı bloggerlar. Bazılarıyla üzülüyor, bazılarıyla kahkaha atıyorsunuz, bazılarıyla düşünüyor, sevdalanıyor hatta zaman geliyor dost oluyorsunuz.

Bu blog ise beni kaçtığım, arkama dönüp bir daha bakmak istemediğim zaman dilimine taşıdı. Ama okudukça kaçtığım şeyden aldığım keyfi fark ettim. Aslında bütün sıkıntı ve üzüntülerine rağmen, sevdiğim anlar olduğunu, hatta bazılarını içten içe özlediğimi. Tanıdık sokaklar gördüm ve tanıdık yüzler. Sevdiğim mekanlarda dolaştım bir süre, böcek yedim doyasıya ve gülümsedim. Evet, gülümsedim. Bir gün o zaman dilimine gidip de, hatırlayınca gülümseyeceğim hiç aklıma gelmezdi. Ama evet gülümsedim.

Francis Bacon'ın şu satırları hatrıma geldi. Döküldü diliimden.

Güzel anıları saklamanın en iyi yolu, onları yenileri ile tazelemektir.

Galiba geçen onca zamanda olan buydu. Yepyeni bir yaşamda, yeni bir aşkla tazelenmek gülümsetiyormuş insanı...

6 yorum:

  1. yine bir mim ile geldim :)

    http://gecmisola.blogspot.com/2009/03/bir-gun-tek-basna.html

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin bekriya... zor bir mim benim için. öyle çok ki etkilendiğim kitap. dur bakalım kalkarız elbet altından ama biraz zaman :)

    YanıtlaSil
  3. yenileri ile tazelemek...evet ya ben sevdim bunu sevdim :))

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar;
    Bugün bloguma baktığımda güzel sürprizinizle karşılaştım.Sonra hemen sizi ziyarete geldim yorumlarınızı cevapladıktan sonra.Bir de baktım bu daha önce severek okuduğum blog.İşte bu da güzel bir tesadüf oldu.Sonra bu yazıyı gördüm kendimi gördüm.Sevindim.Ne zaman burda sıkıldığımı düşünsem türkiye hallerim geliyor aklıma oradayken burayı özleyişlerim.Hadi diyorum kendime toparlan,gülümse.Ve kelimelerinizi daha iyi anlıyorum.gerçekten anıları saklamanın en iyi yolu Bacon'ın da dediği gibi onları tazelemekmiş..Benden ve cezayirden kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. maya yenilerine kısmet canım :)))

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldin tuğba, dilerim cezayir senin için bende kaldığından daha güzel kalır. dünya gerçekten ço9k küçük ve yaşamaya değer ve yaşananlar dostlarla güzel. sevgiler ve selamlar tanıdıklara :)

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...