15 Şubat 2010

PAYLAŞMAK SENDE OLANI

Yıllar ne çabuk geçiyor...

Hüzün yürekte ağır geliyor, taşıyorsun, ha deyince gitmiyor biliyorsun. Sen içine kaçtıkça, kelimelerin de kaçıyor en kuytu köşelere... Üzerinde bir hüzün elbisesi, yıkanmamış sanki senelerce...

Sonra bir terzi geliyor... Sana çok yakıştığını düşündüğün hüzün elbisesini çıkartıyor, çırılçıplak kalıyorsun. Mutluluk kumaşını uzatıyor. Sana yakışan kumaş budur diyor. Sen bakıyorsun. Üzerimde sakil durmaz mı taşır mıyım ki endişeni yüzüne yansıtınca; üşenmiyor, alıyor ölçünü, dikiveriyor en güzelden daha bi güzelini... Sen tüm çıplaklığınla ağlıyorken nedensiz onun karşısında; biraz ürkek uzatıyorsun elini. Kendine çekiyor seni. Sarıp sarmalıyor. Utanma diyor, her yürek acır bir zaman ve her yürek değiyorsa eğer çekip çıkartılmalıdır kendi bataklığından. Kendine dokuduğu mutluluk kumaşını seninle paylaşmaya hazır haline şaşkın bakınırken sen, çıplaklığına en yakışanı dikip bir de giydirince üzerine:

Her sabahına güzel ve mutlu uyanıyorsun. Kuşkusuz sol yanın dolu olduğundan ve tabi bir de güven duyduğun bir göğse sarıldığından... Hüzün hep içimde dediğin halin geride kalıyor, yerini bir gülümseme, bir huzur, bir mutluluk alıyor. Hüzün sokağına uğramıyor bir dostun temennisindeki gibi... Hatta hüzün, eski bir fotoğrafın sararmışında çoktan almış yerini de şimdi dönüp bakarken; ne hüzün dedirtiyor sadece. Daha öteye bile gitmiyor duygun...

Eline bir kağıt kalem alıp, iki satır karalıyorsun el yazınla:

Sen içimde çiçekler açtırdın ya bunun için bile sevebilirim seni bir ömür... Öpöylesine *...



_____________________________________________________________________
İlk Yayın Tarihi / Temmuz 2009 / Terzinin adı çokça anılınca bugünlerde, yazımı tekrar yayına vereyim dedim. Ve ne göreyim, yine ve yeniden isimsiz bir (ç)alıntı yapılmış, yazdım editörlerine... Gülüp geçebilmek istiyorum böyle anlarda, ama hep derim ya, kendi yaşanmışlığıma, duyguma, kelimelerime, özelime tecavüz gibi geliyor her defasında; gülemiyorum.
* Öpöylesine, terzinin yazılarımdan birine yazdığı bir yorumda geçmiştir. Ve içinde herşey olan bir sürü şey ifade etmektedir. Ve (ç)alıntı yapan bunun ne demek olduğunu bile bilmediğinden, ölesiye diye çevirmiştir.
Fotoğraf / DevianART

12 yorum:

  1. sevmeye sebep mi yok ..
    Hoş sevmek için sebebe gerek bile yok..

    YanıtlaSil
  2. Aşkın ilk hallerinde ki gibi... :)

    YanıtlaSil
  3. aşkın ilk halleriydi efsam ve güzel olan ne biliyor musun, onca zamandan sonra hala ilk hallerini yaşıyor olmak... :)
    daha güzel ve uzun soluklu ilk haller sana da değsin, gelip yüreğinin baş köşesine kurulsun...

    YanıtlaSil
  4. Hüzün elbisesini üzerinden soyup çıkarıp penbe kelebeklerin uçuştuğu desenlerle süslü farbelaları aşkla kımıldayan beline bedenine cuk oturan mutluluk elbisesini sana giydiren yürekli terzinin gönlüne aşk dolsun. Tarafımdan o terziye teşekkürlerimi ilet. De ki"Tontini çok mutlu olmuş ben mutluyum diye" de lütfennnnn.

    YanıtlaSil
  5. Mutluluk , kumaş , terzi hepsi iyide..

    En iyisi ne biliyormusun

    seviyorum seni bee :))

    YanıtlaSil
  6. okumuştur o şimdi tontinim, eyvallah demiştir, bi de gülümsemiş ve bu kadar sevildiğim için sevinmiştir üstüne ve eminim aşk dolu yüreğinden taşar öpücükleri bu gece binlerce :)
    bak nelere vesile oldun gördün mü? güzel yürekli sufi... öperim.

    YanıtlaSil
  7. kesinlikle en iyisi bu bee :)
    ateşim bak bugün absalomda gördüm yorumlarını, bu kız sarhoş zaar açmazdı kucaklamaz için kollarını bu kadar dedim, değilsin dimi? :)
    yani yarın uyanınca sevmeye devam dimi?
    öperim kocaman :)

    YanıtlaSil
  8. sevmek ;yürekten sevmek, hüzünlerden sıyrılıp severek yeniden doğmaktır sevmek herşeyi güzel pozitif görmektir .sevmek sevgilinin topal bacağını düz görmektir yüreğinizden sevgiler eksilmesin ..sevgi ve dostlukla...

    YanıtlaSil
  9. yürekteki sevgiler eksilmesin bilge, ve evet, yine yeniden sevmek yine ve yeniden doğmak gibidir... sevgiler benden sana...

    YanıtlaSil
  10. her daim sarhoş olan benn kollarım sana hep açık bu içsel bişiy değişik bir duygu bu günde bundan bir yıl öncede seni ilk okuduğum günde sevdim seni be :))

    bende öperim

    YanıtlaSil
  11. deli kız, nasılda saracak kollara ihtiyacı var bu kadının bu gece bilsen... ve biliyorum sevdiğini... hatta az önce bana yazdığın ilk yorumlara takıldı gözüm... kocaman yürekli şu ateş dedim... deme ki ben de ondan onu o kadar sevdim...
    öperim yüreğinden :)

    YanıtlaSil

An'a kazınandır senden bana kalan...
ANLAMLIDIR...

Teşekkür ederim sımsıcak yürekten bir tebessümle...